Syltede rødløg er bare et must i et hvert køkken. Især i et plantebaseret køkken. Denne skønne opskrift på syltede rødløg har varme noter af peber og kanel og er perfekt til sandwichen eller smørebrødet.
Syltede rødløg – nemt og lækkert
Det er utrolig nemt at lave sine egne syltede rødløg. Jeg blev selv overrasket over hvor lidt arbejde der skal til og hvor godt det smager.
Noget af det jeg synes er sjovt ved at lave mine egne syltede rødløg, er at man kan eksperimentere med smagen. Man kan komme alle slags krydderier i og hvis det ikke lige virkede som man havde håbet, så tager det ikke særlig lang tid at lave en ny portion.
Så jeg kan varmt anbefale, at du kaster dig ud i forskellige versioner, når du først er blevet fortrolig med grund opskriften.
Prøv f.eks at tilsætte dild, stjerne anis eller nellike.
Læs også:
Der er flere metoder.
Når man læser forskellige opskrifter på at sylte rødlød, møder man forskellige metoder. Nogle opskrifter siger at rødløgene skal koge i syltelagen i nogle minutter.
Andre opskrifter siger at, de rå rødløg, skal på pante glas og at den varme syltelage skal hældes over og så skal det bare stå og trække indtil det er afkølet.
Man skal ikke være bange for at lave fejl. Om man bruger den ene eller den anden metode, bliver rødløgene rigtig gode. Og hvis det skulle gå galt, så er det jo ikke jordens undergang, så prøver man jo bare igen.
Syltede rødløg
Ingredienser
- 4 stk Rødløg
- 4 dl Eddike Æblecider
- 1 dl Sukker
- 1 stk Kanel hel
- 1 tsk Peper korn
Sådan gør du
- Skær rødløgene i tynde skiver
- Kom eddike, sukker, peberkorn og kanel i en gryde.
- Bring gyden i kog.
- Når det koger kommes rødløgene op i gryden.
- Tag gryden af varmen og lad det stå og trække i 5 minutters tid.
- Hæld de syltede rødløg på et panteglas og sæt på køl.
- Færdigt arbejde – velbekomme<3
Skriv et svar