Dhansak med kokos og squash. Denne hurtige og nemme vegetariske karry ret er et perfekt bud på sund aftensmad til dig og familien.
Dhansak med kokos og squash
Denne lækre ret er proppet med lækre smage. Vi snakker butternut squash, kokosmælk, linser og spinat! mums Det er lige til at blive helt glad i munden af.
Hvad er dhansak nu lige for noget?
Dhansak er en populær indisk ret, der stammer fra det parsi-zoroastriske samfund.
Den kombinerer elementer fra persiske- og gujarati- køkken.
Dhansak laves ved at tilberede fåre- eller gedekød med en blanding af linser og grøntsager.
Dahl tilberedt med fårekød og grøntsager serveret med brune ris, kaldes i det hele taget dhansak.
Men vi går altså i en stor bue uden om kødet i denne opskrift.
Læs også:
Vegetariske retter på planteaderne.dk
Ingredienser
- 1 spsk vegetabilsk olie
- 500 g butternut squash (ca. 1 lille squash), skrællet og skåret i mundrette bidder (eller køb en pakke færdiglavet for at spare tid), se tip, nedenfor til venstre
- 100 g frosne hakkede løg
- 4 dybede spsk mild karrypasta (vi brugte korma)
- 400 g dåse hakkede tomater
- 400g let kokosmælk, dåse
- Naan brød, til servering
- 400g dåse linser, drænet
- 200 g pose babyspinat
- 150 ml kokosyoghurt plus ekstra til servering
TRIN 1
Varm olien op i en stor pande. Kom squashen i en skål med et skvæt vand. Dæk til med husholdningsfilm og varm i mikrobølgeovnen på høj i 10 minutter eller indtil de er møre.
Tilsæt imens løgene til den varme olie og steg i et par minutter, indtil de er bløde.
Tilsæt karrypasta, tomater og kokosmælk, og lad det simre i 10 minutter, indtil det er tyknet til en fyldig sauce.
Lun naanbrødene i en lav ovn eller i brødristeren. Dræn eventuelt væske fra squashen, og tilsæt derefter saucen med linser, spinat og lidt krydderier.
Lad det simre i yderligere 2-3 minutter for at visne spinaten, og rør derefter kokosyoghurten i.
Server med den varme naan og en klat ekstra yoghurt.
Dhansak med kokos & squash
Ingredienser
- 1 spsk 1 spsk vegetabilsk olie
- 500 g butternut squash
- 100 g hakkede løg
- 4 spsk mild karrypasta
- 400 g dåse hakkede tomater
- 400 g let kokosmælk dåse
- Naan brød, til servering
- 400 g dåse linser drænet
- 200 g babyspinat
- 150 g kokosyoghurt plus ekstra til servering
Sådan gør du
- Varm olien op i en stor pande. Kom squashen i en skål med et skvæt vand. Dæk til med husholdningsfilm og varm i mikrobølgeovnen på høj i 10 minutter eller indtil de er møre.
- Tilsæt imens løgene til den varme olie og steg i et par minutter, indtil de er bløde.
- Tilsæt karrypasta, tomater og kokosmælk, og lad det simre i 10 minutter, indtil det er tyknet til en fyldig sauce.
- Lun naanbrødene i en lav ovn eller i brødristeren. Dræn eventuelt væske fra squashen, og tilsæt derefter saucen med linser, spinat og lidt krydderier.
- Lad det simre i yderligere 2-3 minutter for at visne spinaten, og rør derefter kokosyoghurten i.
- Server med den varme naan og en klat ekstra yoghurt.
Skriv et svar