2stkAubergineStor den ene til puré, den anden grillet i skiver
1/2stkØko CitronSaft og skal
3fedHvidløg1 knust, 2 fint hakket
2spskPersilleHakket + mere til servering
1tskOliven olieEkstra jomfru
2tskTimianTørret
1stkRød peberUden frø og skåret i kvarte
1stkLøgStort og skåret i tykke skiver
2stkTomaterStore, hver skåret i 3 tykke skiver
8stkKalamata OlivenHalveret
Sådan gør du
Grill auberginen, vend den ofte, indtil den er blød overalt og skinnet er begyndt at få buler, ca. 8-10 minutter.
Når auberginen er kølet nok til at håndtere, skal du fjerne skinnet, finskære kødet og blande med citronsaft, 1 hakket fed hvidløg, 1 spsk persille, 1 tsk ekstra jomfru olivenolie.
Bland den resterende persille med de resterende hakkede hvidløg og citronskal.
Bland i mellemtiden timian, knust hvidløg og rapsolie sammen med grøntsagerne i en skål, sørg for at løgene forbliver i skiver i stedet for at bryde op i ringe.
Grill grøntsagerne, indtil de er møre og markeret med linjer - tomaterne har brug for mindst tid.
Server de grillede grøntsager med auberginepuré og oliven, dryp lidt ekstra olivenolie over og drys med persille, citronskal og hvidløg.