Go Back

Grillede grøntsager med smeltende auberginer

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid10 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Amerikansk, Fransk, Italiensk
Keyword: BBQ, grill, grillede grøntsager, grøntsager, vegansk grill

Ingredienser

  • 2 stk Aubergine Stor den ene til puré, den anden grillet i skiver
  • 1/2 stk Øko Citron Saft og skal
  • 3 fed Hvidløg 1 knust, 2 fint hakket
  • 2 spsk Persille Hakket + mere til servering
  • 1 tsk Oliven olie Ekstra jomfru
  • 2 tsk Timian Tørret
  • 1 stk Rød peber Uden frø og skåret i kvarte
  • 1 stk Løg Stort og skåret i tykke skiver
  • 2 stk Tomater Store, hver skåret i 3 tykke skiver
  • 8 stk Kalamata Oliven Halveret

Sådan gør du

  • Grill auberginen, vend den ofte, indtil den er blød overalt og skinnet er begyndt at få buler, ca. 8-10 minutter.
  • Når auberginen er kølet nok til at håndtere, skal du fjerne skinnet, finskære kødet og blande med citronsaft, 1 hakket fed hvidløg, 1 spsk persille, 1 tsk ekstra jomfru olivenolie.
  • Bland den resterende persille med de resterende hakkede hvidløg og citronskal.
  • Bland i mellemtiden timian, knust hvidløg og rapsolie sammen med grøntsagerne i en skål, sørg for at løgene forbliver i skiver i stedet for at bryde op i ringe.
  • Grill grøntsagerne, indtil de er møre og markeret med linjer - tomaterne har brug for mindst tid.
  • Server de grillede grøntsager med auberginepuré og oliven, dryp lidt ekstra olivenolie over og drys med persille, citronskal og hvidløg.
  • Velbekomme<3