Tænd ovnen på 200 grader, varmluft
Kom linserne i en gryde. Hæld vand over, så det dækker ca 3 cm over linserne.
Tilsæt løget, laurbærbladet og salt
Bring gyden i kog. Lad det derefter simre i ca 20 minutter, eller indtil linserne er møre men stadig med bid i.
Rens og skræl rodfrugterne
Skær jordskokker og rødbedder ud i lige store stykker.
Skær gulerødderne på langs, så du får nogle semi tykke strimler.
Kom rodfrugterne på en bradepande og giv dem et stænk olivenolie og krydder med salt og peber.
Bag rødbederne for sig, så de ikke smitter af på de andre rodfrugter.
Bag rodfrugterne i ca. 30 minutter. (Jordskokkerne skal ikke have helt så lang tid som de andre, så tag dem gerne ud efter 20 minutter)
Lav dressingen - Kom yoghurt i en skål, tilsæt et presset fed hvidløg, citronsaft, hakket dild og persille. Rør sammen. Smag til med salt og peber
Hak mandlerne.
Når linserne er kogt færdig, hældes vandet fra. Løg og laurbærblad tages fra.
anret på en flad tallerken. Kom først linserne på. Derefter gulerødder, jordskokker og rødbeder. Derefter dressingen. Drys hakket mandler, persille og dild ud over retten.
Færdig! Spis! Nyd!