Rør plantesmør, eddike og sukker sammen til en ensartet og luftig masse.
Mos bananerne grundigt på en flad tallerken, med en gaffel.
Vend forsigtigt de moste bananer i smør,eddike sukker massen.
Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og vend det derefter forsigtigt sammen med resten.
Pensel en kageform på ca. 15-20 cm i diameter, med plantesmør
Bag banankagen ved 200° i ca 25 minutter. Hold øje med kagen undervejs. Når du kan stikke en strikkepind (eller en kødnål) i kagen og den kommer ren ud, så er kagen færdig.
Når kagen er lige ved at være færdig, tages den ud og dækkes med mørk pålægschokolade.Kom den i ovnen igen i et par minutter, så chokoladen smelter. Brug en pensel eller en blød dejskraber, til at smøre chokoladen glat ud med. På den måde kan man slet ikke se pålægschoklade mønsteret mere.
Lad banankagen køle af 5 minutter i formen.
Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.