Go Back

Vegansk banankage

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 150 g Hvendemel
  • 150 g Sukker
  • 140 g Plantesmør
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 2 stk Bananer Modne og most
  • 2 spsk Soja yoghurt Alpro neutral
  • 2 tsk Bagepulver
  • 2 tsk Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Rør plantesmør, eddike og sukker sammen til en ensartet og luftig masse.
  • Mos bananerne grundigt på en flad tallerken, med en gaffel.
  • Vend forsigtigt de moste bananer i smør,eddike sukker massen.
  • Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og vend det derefter forsigtigt sammen med resten.
  • Pensel en kageform på ca. 15-20 cm i diameter, med plantesmør
  • Bag banankagen ved 200° i ca 25 minutter. Hold øje med kagen undervejs. Når du kan stikke en strikkepind (eller en kødnål) i kagen og den kommer ren ud, så er kagen færdig.
  • Når kagen er lige ved at være færdig, tages den ud og dækkes med mørk pålægschokolade.
    Kom den i ovnen igen i et par minutter, så chokoladen smelter.
  • Brug en pensel eller en blød dejskraber, til at smøre chokoladen glat ud med. På den måde kan man slet ikke se pålægschoklade mønsteret mere.
  • Lad banankagen køle af 5 minutter i formen.
  • Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.