Go Back

Vegansk brownie

Forb. tid20 min
Tilb. tid40 min
Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Keyword: brownie, opskrift, vegansk
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 80 g Plantesmør
  • 2 spsk Malede hørfrø
  • 120 g Mørk chokolade vegansk
  • 1/2 tsk Instant kaffe
  • 125 g Hvedemel
  • 70 g Malede mandler
  • 50 g Kakao pulver
  • 1/2 tsk Bagepulver
  • 250 g Sukker
  • 1 1/2 tsk Vanilje ekstrakt
  • 1/4 tsk Salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 170° varmluftBeklæd et ildfast fad på ca. 20×20 med bagepapir.Bland de malede hørfrø med 6 spsk vand og lad det trække i min. 5 minutter.
  • I en gryde smelter du chokoladen sammen med kaffen, plantesmørog 60 ml vand, ved svag varme. Når det er smeltet, lad det afkøle let.
  • Kom mel, malede mandler, kakaopulver, bagepulver og 1/4 tsk salt i en skål og bland det godt sammen, så der ikke er klumper.
  • Kom sukker op i den smeltede chokolade blanding og rør godt, så alt sukker er opløst. Tilsæt så hørfrø blandingen og vanilje ekstrakt.Kom chokoladeblandingen over i melblandingen og rør det godt sammen til en ensartet masse.Med en ske skrabes dejen ned i det ildfaste fad.
  • Bag brownien i 35-45 minutter, indtil et spyd kan stikkes ind i midten og komme rent ud, med fugtige krummer på.
  • Afkøle og skær derefter i firkanter - velbekomme