Go Back

Vegansk Æbletærte

Forb. tid10 min
Tilb. tid30 min
Ret: Dessert
Keyword: dessert, kage uden mælk, kage uden æg, plantebaseret, tærte, vegansk, æble, æbletærte
Antal: 6 personer

Equipment

  • En tærteform, 25 cm i diameter.

Ingredienser

  • Tærtebunden:
  • 150 g Hvedemel
  • 150 g Sukker
  • 150 g Plantesmør
  • 1 spsk Loppefrøskaller
  • 3 spsk Vand
  • 1 spsk Majsstivelse
  • 1/2 tsk Bagepulver
  • Fyldet:
  • 3 stk Æbler Gerne syrlige
  • 2 spsk Sukker
  • 1 spsk Kanel
  • 1 stk Alpro vanilje creme

Sådan gør du

  • Tærtebunden:
  • Bland loppefrøskaller og vand sammen i en lille skål eller i et glas. Stil det til side og lad blandingen trække i ca. 5 minutter.
  • Skær plantesmøret i mindre stykker og kom det op i en rører skål sammen med sukker.
  • Pisk plantesmør og sukker let og luftig med en hånd mixer.
  • Tilsæt loppefrø blanding, hvedemel, majsstivelse og bagepulver og rør dejen sammen til den er jævn og ensartet.
  • Beklæd en tærteform med bagepapir, og pres dejen jævnt ud i formen, så den dækker hele bunden og indvendige kanter.
  • Fyldet:
  • Skyl og halvér æblerne, og fjern kernehuset. Skær æblerne i tynde skiver. Læg skiverne tæt sammen oven på dejen.
  • Bland sukker og kanel, og drys det over æblerne. Bag kagen i en 175° varm ovn i 35-40 minutter.