Go Back

Veganske pebernødder

Forb. tid25 minutter
Tilb. tid7 minutter
Ret: pebernødder
Keyword: julekager, julesmåkager, vegansk, vegansk jul
Antal: 10 Personer

Ingredienser

  • 250 g Plantesmør
  • 250 g Sukker
  • 1 dl Plantefløde
  • 500 g Hvedemel
  • 1/2 tsk Muskat nød Stødt
  • 1 tsk Allehånde Stødt
  • 2 tsk Ingefær Stødt
  • 1 spsk Kanel Stødt
  • 1 spsk Kardemomme Stødt
  • 1 tsk Nellike Stødt
  • 1/2-1 tsk Peber Stødt
  • 1 tsk Natron
  • 1 tsk Bagepulver

Sådan gør du

  • Rør sukker og plantesmør sammen.
  • Tilsæt plantefløden
  • Bland krydderierne, bagepulver og natron i hvedemelet og kom det i lidt ad gangen.
  • Rør i dejen til den er sammenhængende og kom evt. en smule sirup i, hvis dejen er blevet lidt for tør.
  • Tril lange tynde pølser af dejen og skær, små pebernød store stykker, der bliver ca. 200 stk.
  • Så skal der ellers trilles pebernødder.
  • Kom ca. 80 pebernødder på hver bageplade.
  • Bag pebernødderne ved 175° i ca. 6-8 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på. Når de er let gyldne brune, er de færdige.