Go Back
vegansk drømmekage
Udskriv
5 fra 1 stemme

Vegansk Drømmekage

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Ret: Dessert
Keyword: kage uden mælk, kage uden æg, vegansk bagværk, vegansk drømmekage, vegansk kage, vegansk opskrift
Antal: 6

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 stk moden banan ca. 100 gram
  • 1,5 dl vand
  • 1/2 dl olie
  • til kokos topping:
  • 250 g brun farin
  • 100 g kokosmel
  • 100 g plantesmør eller plante margarine
  • 2 spsk vand

Sådan gør du

  • Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
  • Skrald og mos den modne banan, i en skål eller på en tallerken.
  • Kom derefter bananmosen, olie og vand i skålen med de tørre ingredienser og rør dejen sammen.
  • Kom dejen i en smurt spiringform ca. 25 cm i diameter og bage kagen i 25 minutter ved 180 grader varmluft.
  • Imens kagen bager laves kokos toppingen.
  • Kom brun farin, kokosmel, plantesmør og vand i en gryde og lad det smelte sammen til en ensartet masse.
  • Når kagen er bagt, fordeles kokos-toppingen forsigtigt ud over den.
  • Bag kagen færdig i yderligere 5-10 minutter ved 220 grader varmluft.
  • Server drømmekagen helt afkølet.

Noter