Go Back

Vegansk brændende kærlighed

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg bage kartofler
  • 1-2 kartofler alm.
  • 50 g plantesmør
  • 1 dl havremælk
  • salt
  • muskatnød et lille drys
  • 3-4 glas champignon
  • plantesmør til at stege svampene i
  • 1 tsk røg salt
  • 1 tsk røget paprika
  • syltede rødbeder til servering
  • 1 bund persille til servering

Sådan gør du

  • Steg svampene i plantesmør på en brændvarm pande, krydr med røgsalt og paprika.
  • Når vandet er fordampet væk, steges videre ved middelvarme indtil de er sprøde (det tager ca. 20 min)
  • Imens svampene steger:
  • Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
  • Kog ca. 15- 20 minutter indtil de er møre.
  • Hæld vandet fra kartoflerne.
  • Kom smørret ned til kartoflerne og lad det smelte.
  • Pisk med en håndmikser til kartoffelmosen er lækker og luftig, hvorefter der piskes havredrik i til rette konsistens og smages til med salt, peber og revet muskatnød.
  • Server med syltede rødbeder og et drys persille.