Det er første gang, at jeg har skulle bage en græskartærte aka “pumpkin pie” og jeg må indrømme, at jeg blev meget overrasket! dels over hvor let den var at lave, men også over hvor vanvittig godt den smagte. Hvis du aldrig har prøvet det, så kan jeg kun anbefale dig at komme igang og det lige med det samme! pyt med om du skal have gæster eller ej. Græskartærten skal nok blive spist. Jeg blev nød til at forære et godt stykke til min nabo, for ellers havde jeg spist det hele selv. MUMS.
Jeg bruger to forskellige slags soya fløde til græskartærten. Naturli Cuisine madlavnings fløde skal i fyldet og kan købes lige her. Alpro soya piskefløde, bruges til pynt og kan findes her. Bortset fra det, er opskriften meget simpel. Man skal igennem to overordnede trin, nemlig bunden og fyldet.
Guddommelig Græskartærte
Ingredienser
- Mørdej
- 155 g Hvedemel
- 100 g Plantesmør
- 2 tsk Sukker
- 4 spsk Vand
- Fyld
- 2 tsk NO EGG Blander efter pakkens anvisning
- 140 g Brun farin
- 500 g Kog græskarmos afkølet
- 1 dl Naturli soya cuisine plantefløde
- 1 spsk sød sherry
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk muskat revet
- 1/2 tsk ingefær tørret, stødt
Sådan gør du
- Alle ingredienser til mørdejen, æltes sammen og stilles koldt i 20 minutter.
- Dejen rulles ud, og bages i en tærteform ca. 24 cm. i diameter ved 180° alm. ovn i 10-15 minutter til den er lysebrun.
- Alle ingredienserne til fyldet røres sammen, og hældes ovenpå den bagte bund og bages ved 180° i 50 minutter til fyldet er stivnet.
- Drys med flormelis og pynt med ristede græskarkerner og Alpro Soya(piskbar).
lena says
Planteæderne har en græskartærte, hvor der i ingredienserne står fløde, er det rigtig?
planteaederne says
Hej Lena. Tusind tak fordi du skriver. Der skal selvfølgelig stå plantefløde. Jeg retter det med det sammen 🙂