Bagt græskar. Butternut Squash med hvidløgs smør og persille. Det er præcis lige så lækkert, som det lyder. Denne ret gør sig både godt som tilbehør og som hovedrolle i en lækker efterårs/vinter ret. Opskriften er let og lige til
Bagt græskar.
Rillerne får det jo til at ligne en million, men de er også med til at hvidløgs smørret rigtig kan trænge ind i græskaret og det giver en virkelig god smag.
For at undgå, at skære for dybt, brugte jeg to træskeer som guide/stopklods. Læg en træske på hver side og skær ikke dybere, end dertil.
Det eneste udstyr du ellers skal bruge er en rigtig god skræller. En sløv skræller gør det virkelig surt at skrælle græskarene, men ellers er det bare derudaf. God fornøjelse.
Brug for mere inspiration til lækker plantebaseret efterårs og vintermad? Her er nogle andre lækre opskrifter med græskar, som vi syns det er værd at kigge på: græskar muffins græskar bowl eller dette sprøde og bløde græskarbrød
Bagt græskar
Ingredienser
- 1 stk Butternut squash
- 2 sosk Oliven olien
- 2 spsk Plantesmør
- 2 fed Hvidløg
- Salt og peber
- 1 dusk Persille Frisk. Hakket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200°
- Halver græskaret og tag kernerne ud med en ske.
- Skræl græskaret så skal og det hvide lag kommer af.
- Kom græskar halvdelene over på en bradepande med bagepapir med den lige side nedad.
- Pensel med oliven olie og krydr med salt og peber.
- Bag dem midt i ovnen i 20 minutter.
- Imens de bager laver du hvidløg og smør blandingen.
- Smelt smøret og pres hvidløgene ned i det smeltede smør.
- Tag bradepanden ud af ovnen og lad græskarene køle lidt.
- Skær riller med ca. 2 mm afstand.
- Pensel med smør og hvidløgs blanding.
- Bag i ca. 30 minutter og pensel et par gange undervejs med resten af smørret.
[…] opskrifter, som du måske vil synes om -> Ovnristet Græskar ->Vegansk Brændende […]