Dette er den nemmeste opskrift på falafel, vi nogensinde har lavet – den er vegansk – og så er den oven i købet også den bedste!
Denne opskrift kan også bruges til at lave disse lækre falafelburgere – de kan varmt anbefales.
Falafler er en meget populær form for fastfood i den arabiske verden. De anses for nationalret både i Syrien, Libanon, Palæstina og Israel.
Falafler serveres traditionelt som en del af fyldet i en slags pita, og betegnelsen falafel henviser også gerne til denne.
Ordet falafel kommer fra det arabiske ord فلفل (filfil) der betyder peber.
Det var nok wiki for denne gang. Nu til opskriften.
Vegansk falafel
Ingredienser
- 200 g Kikærter Tørrede
- 1 bundt Persille
- 3 fed Hvidløg
- 1 stk Løg
- 2 tsk Spidskommen Stødt
- 1 tsk Røget paprika
- 1/4 tsk Karry
- 1-2 tsk Citron Saft
- 1 tsk Bagepulver
- 3,5 spsk Hvedemel
- Salt og peber
- Olie Til friture stegning
Sådan gør du
- Sæt kikærterne i blød, i en skål med vand, dagen før tilberedning. Kikærterne hæver en del op, så godt med vand.
- Hæld vandet fra kikærterne.
- Kom kikærter, citronsaft, persille, hvidløg, løg, spidskommen, røgetpaprika og karry i en blender eller foodprocessor, og blend det til en ensartet masse.
- Rør mel og bagepulver sammen i en skål, så det bliver fordelt godt.
- Kom kikærtemassen i en skål og rør mel/bagepulver blandingen i.
- Varm olien op i en gryde.
- Smag falafel farsen til mad salt og peber.
- Lav en lille tester og steg den, mangler den noget for at smage helt perfekt?
- Juster smagen med salt, peber, citron og måske lidt mere spidskommen?
- Steg falaflerne og server.
Skriv et svar