Hvem elsker ikke en rigtig god plante burger? Denne opskrift på falafel burger, er virkelig MUMS og vil gå lige i hjertet på de fleste. Den prøver ikke på at være en planteversion af en kød burger. Den er bare sig selv og super lækker og jeg tror at i vil bliver rigtig gode venner
Opskrift på falafel burger
Falafel opskriften vi bruger herhjemme, er virkelig nem og ligetil og så er den oven i købet rigtig god.
Men.
Husk nu, at sætte kikærterne i blød, dagen før! Hvis man har prøvet at lave falafel, så ved man det godt og man har sikkert også prøvet at glemme det. Det er bare rigtig øv.
Ellers er der ikke noget svært ved det. De er bedst friturestegt, men de kan også bages. God fornøjelse.
Falafel burger
Ingredienser
- 200 g kikærter tørret
- 1 bundt Persille
- 3 fed Hvidløg
- 1 Løg
- 1 tsk Spidskommen
- 1 tsk Røget paprika
- 1 knivspids Karry
- 1 tsk Citron saft
- 1 tsk Bagepulver
- 4 spsk Hvedemel
- 2 tsk Salt
- Olie Til friturestegning
Sådan gør du
- Læg kikærterne i blød, i rigeligt vand, dagen før tilberedning.
- Sigt vandet fra kikærterne.
- Kom kikærter, citronsaft, persille, hvidløg, løg og krydderier (ikke salt) i en foodprocessor eller blender.
- Blend til en ensartet masse.
- Bland mel og bagpulver i en skål.
- Kom kikærte massen over i en skål og tilsæt bagepulver/mel blandingen og rør det sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Varm olien op i en gryde.
- Form flade burger "bøffer" af massen og steg dem gylden brune, en ad gangen.
Tip:
Skær et rødløg og et hvidt løg i skiver. Bland det sammen med et bundt hakket persille og brug det som grønt i burgeren – shawarma style
Prøv vores opskrift på burgerboller . De er lækre, luftige og helt uden tilsætningsstoffer.
Skriv et svar