Et super lækkert græskarbrød, som er et genialt tilbehør til diverse supper og smovseretter der hører den mørke tid til. Det passer perfekt til tiden omkring halloween, hvor man jo alligevel har gang i en masse græskar. Brødet er sprødt udenpå og dejlig blødt og saftigt inden i.
Græskarbrød
Ingredienser
- 3 dl vand lunkent
- 25 g gær
- 1 spsk ahorn sirup
- 1 spsk salt
- 75 g speltflager
- 150 g durum mel
- 300 g hvedemel
- 40 g ristede græskarkerner 30g i dejen 10g som topping
- 200 g hokkaido græskar skrællet og revet
- vand til pensling
Sådan gør du
- Kom det lunkne vand i en bageskål.
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt ahornsirup og salt.
- Kom durum melet i og rør til det bliver en ensartet masse.
- Kom speltflagerne i og rør til det bliver en ensartet masse
- Kom speltflagerne i og rør til det bliver en ensartet masse
- Tilsæt hvedemel, lidt ad gangen
- Ælt dejen til den er glat og fin.
- Lad dejen hæve i 60 minutter.
- Form boller af dejen.
- Sæt dem sammen, så de udgør et brød.
- Lad brødet hæve i 30 minutter.
- Pensel brødet med lidt vand og drys ristede græskarkerner på.
- Bag brødet ved 200° i 25 minutter.
- velbekomme.
[…] du leder efter andre opskrifter med græskar, kan du prøve vores opskrift på Græskarbrød eller vores Guddommelig […]