Dejen kan også laves til boller, som sættes på en bageplade med to fugtige skeer. De er gode som frokost bolle eller som en fyldig snack. Brødet kan fryses, men smager absolut bedst, når det er nybagt.
Kanelbrød
Forberedelse:
Tilberedning:
Total tid:
Serveringer: 1
Du skal bruge:
- 5-10 g gær
- 1 liter koldt vand
- 3 spsk. ahornsirup eller sukker
- 1 tsk. salt.
- 100 g sesamfrø
- 500 g grovvalsede havregryn
- 200 g speltmel
- 100 g rugkerner(eller andre kerner hele eller knækkede)
- Kanelskorpe:
- 2 spsk. kanelsukker af 2 spsk. sukker og 1 tsk. stødt kanel.
- 1 spsk. flydende sirup.
Sådan gør du:
- Rør gær og vand sammen i en stor skål.
- Tilsæt sirup, salt, sesamfrø, havregryn, kerner og mel.
- Rør dejen godt sammen og stil den til hævning i køleskabet i mindst 8 timer, men gerne natten over.
- Dejen skal minde om meget tyk havregrød og den skal ikke kunne æltes på et bord.
- Hæld dejen over i en bradepande med bagepapir, du må endelig ikke slå dejen sammen, men hæld den forsigtigt ned i bradepanden.
- Glat evt. dejen ud med fugtige hænder, så den bliver jævnt fordelt.
- Bag brødet midt i ovnen i 50 minutter ved 200º
- Hvis du laver boller skal de kun bage i 30 minutter.
- Efter 40 minutter drysses brødet med kanelsukker og siruphældes på i tynde striber.
Skriv et svar