Miso Suppe!
Denne suppe har en dejlig og fyldig miso smag og leverer den perfekte mængde tofu og grønt i hver bid. Og for planteelskere som mig, er der næsten ikke noget bedre.
Den er så varm og tilfredsstillende sød, med perfekte bider af tofu og grøntsager i hver skefuld. Indtil nu har jeg ellers altid kun fået miso suppe når jeg har været ude at spise, Men nu skulle det være tid til at prøve den af herhjemme og det har jeg ikke fortrudt!
De fleste miso supper er lavet med 4 vigtigste ingredienser: vand, miso (fermenteret sojabønnepasta), tofu og tang i en eller anden form.
Hvis man bor i en af de større byer i DK – Aarhus, Aalborg, Odensen og Kbh. findes miso pasta oftest i kølesektionen af nogle dagligvarebutikker og næsten alle asiatiske markeder har det. Men hvis man som jeg bor i Silkeborg, kan det være lidt mere af en udfordring, at skaffe. Men bare rolig, du finder det lige HER og den er virkelig god!
Det kan virke lidt voldsomt at skulle købe miso pasta, bare for at lave en omgang suppe, MEN det er for det første mega sundt OG så kan bruges i mange andre opskrifter som supper, salatdressinger, marinader og mange asiatiske inspirerede retter. Så jeg syns at det en vigtig ingrediens at have i sit spisekammer.
Jeg ønskede at holde min miso suppe rimelig klassisk og enkel, men med lidt mere vægt på nordisk grønt. Så jeg tilføjede baby spinat og masser af grønne forårs løg og jeg må sige at jeg er ret godt tilfredse med resultatet.
- Tilbehør:
- 250 g svampe, f.eks. portobello eller champignon
- lidt olivenolie
- salt
- 250 g røget tofu, f.eks. fra nagel
- 200 g fuldkornsnudler eller bog-hvedenudler
- 1 bundt forårsløg
- 1 grøn chili
- ½ spidskål
- 2 store håndfulde spirer
- 2 store håndfulde babyspinat
- Til Suppen:
- 4 spsk mørk misopasta
- 1 spsk fintrevet ingefær
- ¼ dl limesaft
- 4 spsk soja
- 2 ½ liter kogende vand
- Skær svampene i mundrette stykker, og rist dem gyldne i olie på en varm pande.
- Krydr dem med salt, og tag dem af panden.
- Kom lidt frisk olie på, og skær tofuen i tern. Rist tofuternene gyldne på alle sider, cirka 4-5 minutter i alt. Tag dem af panden.
- Kog nudlerne al dente.
- Snit forårsløg og chili i tynde skiver.
- Snit kålen fint.
- Fordel tofu, svampe, spinat, spirer, forårsløg og chili i 4 store skåle.
- Rør miso med ingefær, lime og soja, og hæld kogende vand over. Rør, til misoen er opløst.
- Smag til og server.
Skriv et svar