Vegansk bær crumble kombinerer flere forskellige slags bær, i en super simpel og yderst velsmagende ret – Lets get ready to GRUMBLE!
Denne veganske bær crumble er fri for raffineret sukker og takket være de malede mandler har crumble blanding en nødde agtig smag som giver den perfekte kontrast til den varme, bløde bærfyldning. Ahornsirup giver denne dessert en naturlig, subtil sødme.
En super simpel og velsmagende vegansk bær crumble, som er lige til at gå til. Fyldt med skønne solmodne bær, varm kanel og et dejligt sprødt knas fra mandler. MUMS!
Læs også:
Vegansk bær crumble
Fyldet
Først skal bær fyldet laves. Kom bærene op i en skål og tilsæt citronsaft, ahornsirup og majsstivelse. Rør bandingen godt sammen, så majsstivelsen bliver fordelt ud over alle bærene.
Stil bær blandingen til side og gør så crumble delen klar.
Vegansk bær crumble
Crumble
Til crumblen, skal der bruges 100 g mandelmel, eller som vi gjorde 100 g mandler, som vi selv maler. Hvis du selv maler din mandelmel, kan du let justere hvor fin eller grov du vil have den. Til denne veganske bær crumble, synes vi at det er lækkert med en lidt grovere mandelmel. Det behøver ikke at koste en formue at male sit eget mandelmel
Crumblen laves ved at smelte kokos olie i en skål i mikro ovnen. Hæld den flydende kokosolie over in en anden skål og tilsæt, mandelmel, havregryn, ahornsirup, kanel og salt. bland det hele godt sammen indtil det begynder at hænge lidt sammen og smuldre.
Tænd ovnen på 170 grader varm luft.
I et ovn fast fad, kommes bærfyldet i bunden og crumblen på toppen.
Bag i 30 minutter. Køl let af, inden servering. Velbekomme<3
Vegansk bær crumble
Ingredienser
- Til Bær fyldet:
- 800 g Bær Blandet
- 3 spsk Majsstivelse
- 3 spsk Citron saft
- 3 spsk Ahorn sirup
- Til Crumblen:
- 3/4 dl Kokosolie
- 100 g Mandler
- 90 g Havregryn
- 4 spsk Ahorn sirup
- 1/2 tsk Kanel
- 1/4 tsk Salt
Sådan gør du
- Kom bærene i en skål og tilsæt majsstivelse.
- Rør godt rundt så alle bærene bliver dækket.
- Tilføj citronsaft og ahorn sirup og rør det sammen. Kom blandingen over i et ovnfast fad.
- Smelt kokos olien i en gryde over lav varme. Tilsæt mandler og alle de andre ingredienser, bland, indtil der er opnået en lidt klistret smulder. Fordel smulderet jævnt over bærene.
- Bag bær crumblen i 30 minutter ved 170° varmluft. Afkøl lidt og server.
- Velbekomme.
Skriv et svar