Vegansk brownie er virkelig noget af en lækkerbisken, som vi varmt kan anbefale! Lige meget om det er til fødselsdagen, kollegaerne eller hvertinde gaven, så går denne kage rent hjem
Her er en vegansk brownie opskrift som du bare må prøve!. Den er simpel og lige til og så bliver de sprøde udenpå og dejlig bløde inden i.
Brownie er vel nok en af kagernes konger. De er bare altid et hit og den dybe, intense chokolade smag, går virkelig godt sammen med friske bær eller en kugle, vegansk is – MUMS!
Læs også:
Vegansk brownie – Først
Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.
Så skal hørfrø blandingen laves. Bland malede hørfrø med vand og rør det sammen. Lad det stå og trække i mindst 5 minutter.
Chokolade blandingen
Chokoladen kommes i en gryde, sammen med plantesmør, instant kaffe, og vand. Det hele smeltes langsomt ved svag varme. Rør det sammen til en ensartet masse.
Når alle ingredienser er smeltet sammen, tages gryden af blusset og chokolade blandingen afkøler en smule. Kom så hørfrøblandingen og vanilje ekstrakt i gryden og rør det ud i chokoladen. Lad den køle lidt mere, inden den blandes sammen med mel blandingen.
Vegansk brownie – Mel blandingen
I mens chokoladen smelter, er det tid til at blande alle de tørre ingredienser, til de veganske brownies, sammen.
Bland hvedemel, malede mandler, kakao pulver, bage pulver og salt i en skål og bland alle ingredienser godt sammen, så der ikke er nogle store klumper tilbage.
Saml dejen
Når chokolade blandingen er kølet let af, hældes den over i skålen med de tørre ingredienser. Så skal der røres godt og grundigt til du har en ensartet brownie masse.
Kom den veganske brownie dej over i et ildfast fad (20×20) , beklædt med bagepapir. Bag brownien ved 170 grader varmluft i ca 35 minutter. Det er vigtigt at din brownie er blød når den kommer ud af ovnen, da den sætter sig en del når den afkøler.
Vegansk brownie
Ingredienser
- 80 g Plantesmør
- 2 spsk Malede hørfrø
- 120 g Mørk chokolade vegansk
- 1/2 tsk Instant kaffe
- 125 g Hvedemel
- 70 g Malede mandler
- 50 g Kakao pulver
- 1/2 tsk Bagepulver
- 250 g Sukker
- 1 1/2 tsk Vanilje ekstrakt
- 1/4 tsk Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170° varmluftBeklæd et ildfast fad på ca. 20×20 med bagepapir.Bland de malede hørfrø med 6 spsk vand og lad det trække i min. 5 minutter.
- I en gryde smelter du chokoladen sammen med kaffen, plantesmørog 60 ml vand, ved svag varme. Når det er smeltet, lad det afkøle let.
- Kom mel, malede mandler, kakaopulver, bagepulver og 1/4 tsk salt i en skål og bland det godt sammen, så der ikke er klumper.
- Kom sukker op i den smeltede chokolade blanding og rør godt, så alt sukker er opløst. Tilsæt så hørfrø blandingen og vanilje ekstrakt.Kom chokoladeblandingen over i melblandingen og rør det godt sammen til en ensartet masse.Med en ske skrabes dejen ned i det ildfaste fad.
- Bag brownien i 35-45 minutter, indtil et spyd kan stikkes ind i midten og komme rent ud, med fugtige krummer på.
- Afkøle og skær derefter i firkanter – velbekomme
Skriv et svar