Vegansk sommerrisotto er virkelig en lækker spise. Den kan laves på utrolig mange måder. Denne veganske sommerrisotto skal bare prøves! den er lavet med hjemmelavet tomatsauce, grillede zucchini og ærter. Den er perfekt til de lune sommeraftener
En nem opskrift på vegansk sommerrisotto med tomat, grillede zucchini og ærter. Perfekt til de lune sommeraftener.
Læs også:
Vegansk sommerrisotto
Start med tomatsaucen
Det første du skal lave til sommerrisottoen, er tomat saucen. Den sættes hurtigt igang ved at stege hakket løg og hvidløg i oliven olie. Derefter kommes krydderurterne, grønsagsbouillon og en dåse hakket tomater ved.
Så kan den stå og passe sig selv imens du steger zucchini skiverne.
Zucchini
Skæres i 1/2 cm tykke skiver og steges gyldne på begge sider, i olie og krydres med salt og peber.
Når de er færdig, lægges de på fedtsugende papir og gemmes til senere.
Vegansk sommerrisotto – Tomatsaucen
Bledes med en stavblender(eller en alm. blender)
Smag tomatsaucen til med salt, peber og sukker. Så er den klar til at komme i risottoen lige om lidt.
Vegansk sommerrisotto med tomat, zucchine & ærter
Selve den veganske sommerrisottoen, startes op ved at, stege løg og hvidløg i olivenolie. Derefter tilsættes risottorisene som steger med i et par minutter.
Inden tomat saucen kommes på, skal der lige en spsk hvidvins eddike i gryden. Lad hvidvins eddiken dampe væk og tilsæt så din tomatsauce.
Det er vigtig at risottoen ikke bliver tør og brænder på, så rør jævnligt i den og spæd op med vand.
Når den veganske sommerrisotto er færdig, skal den have en let cremet konsistens og et let (al dente) bid i risene.
Til sidst tilsættes ærter og zucchini skive til retten og de simre med i et par minutter. Husk at gemme lidt zucchini skiver og ærter til topping, når du serverer.
Vegansk sommerrisotto
Ingredienser
- Til Tomat Saucen:
- 1 lille Løg snittet
- 2 fed Hvidløg fint snittet
- 1 dåse Hakket tomater økologisk
- 1 spsk Oregano frisk eller tørret
- 1 tsk timian frisk eller tørret
- 1 tsk Rosmarin frisk eller tørret
- 1 stk Grøntsagsbouillon terning
- Til Risottoen:
- 1-2 stk Zucchini skyllet og skåret i skiver
- Salt og peber til stegning af zucchini
- 250 g Risotto ris
- 1 stort Løg fint snittet
- 1 spsk Olivenolie
- 2-3 fed Hvidløg fint snittet
- 1 spsk Hvidvins eddike Eller æblecidereddike
- 1 portion Tomat sauce
- 2 dl Ærter Frost eller friske
- 2 stk Grøntsagsbouillon terninger
- Vand til at spæde op med efter behov
Sådan gør du
- Start med at lave tomat saucen.
- I en lille gryde steges løg og hvidløg klare, i olivenolie. De må ikke tage farve.
- Kom krydderurterne i og lad dem stege med i et minuts tid.
- Tilsæt hakket tomat og grøntsagsbouillon terningen
- lad saucen simre i 15 minutter, imens du griller/steger zucchinierne
- Steg zucchini skiverne på en varm pande, med olien. Krydre med salt og peber.
- Når zucchini skiverne har fået en flot farve på begge sider, tages de af og ligges på fedt sugende papir og gemmes til senere.
- Blend tomat saucen og smag den til med salt, peber og sukker og(måske et lille tryk ketchup for at fremhæve tomat smagen)
- Så er det tid til at lave risottoen.
- I en gryde steges løg og hvidløg let i olivenolie.
- Tilsæt risotto ris og lad dem stege med i et par minutter, så de suger smag.
- Tilsæt en spsk hvidvins eddike og lad den dampe væk inden du tilsætter tomatsaucen.
- Kom hele portionen af tomat sauce ned i gryden og rør godt rundt. Lad det simre og reducerer lidt
- Tilsæt 1 grøntsagsbouillon terning og lidt vand og lad det simre lidt igen.
- Fortsæt med at spæde op med vand, hver gang risottoen er ved at blive tør.
- Smag til og juster smagen med mere bouillon, salt og peber efter behov.
- Når risottoen har simret i ca. 30 minutter er den ved at være færdig.
- Kom ærter og grillede zucchini risottoen, men gem lidt til topping.
- Lad retten simre et par minutter mere og server.
Denne sommerrisotto er virkelig nem at lave og hvis du vil hvis du vil gøre det endnu letteret, kan man snyde og bruge en færdig lavet tomat sauce, istedet for at lave sin egen. Hvis man bruger en færdiglavet tomatsauce, skal man bruge 250 ml.
Skriv et svar