Friske solmodne sommer tomater
er jo simpelthen noget af det bedste der findes, og Især til tomatsuppe. Men hvad gør man så, når man får lyst til tomatsuppe i januar eller februar? Man bruger da selvfølgelig dåsetomater! Og man kan faktisk lave en virkelig lækker tomatsuppe med dåsetomater. Du kan bruge hele tomater på dåse eller hakkede tomater, det er lige meget.
Brug ca. 2 dåser dåsetomater til at erstatte 500 gram friske tomater.
Dette er en simpel, men meget velsmagende tomatsuppe, der indeholder hvidløg, peberfrugter, timian og toppes med en fræk dusk persille
tomat suppe
Ingredienser
- 2 stk Store løg Hakket
- 2 stk Rød peberfrugt Skåret ud
- 3 fed Hvidløg
- 1 tsk frisk timian. Eller ½ tsk. tørret timian.
- 500 g Friske tomater fint hakket Eller 2 ds. dåsetomater.
- Salt og peber
- Persille På toppen.
Sådan gør du
- Kom løg og peberfrugter i en stor kasserolle og sautér over medium varme i 10 minutter. Tilsæt vand 1 til 2 spsk. ad gangen for at undgå at grøntsagerne fra at brænde fast i gryden.
- Tilsæt hvidløg og timian og kog i endnu et øjeblik, tilsæt derefter tomaterne og kog tildækket i 20 minutter.
- Blend suppen med en stavblender.
- Smag til med salt og peber og pynt med persille. Server evt. med et godt brød til.
Skriv et svar