Så er det igen blevet søndag
og det betyder, at der skal laves suppe!
Denne gulerods suppe med kokosmælk er nem at tilberede og den egner sig godt til at fryse ned – så lav gerne en stor portion. Den er specielt velegnet til kølige efterår og vinterdage, men, den er faktisk mega lækker lige meget hvilken tid på året det er
Suppe kan være vidunderligt tilfredsstillende og mega sundt, hvis du gør det med de rigtige ingredienser. I dette tilfælde omfatter de “rigtige” ingredienser opvarmning af urter og krydderier som ingefær, hvidløg, gurkemeje og peber, kombineret med cremet kokos og sødmen fra gulerødder.
Gulerods suppe
Ingredienser
- 2 stk Løg Finthakket
- 1 tsk Olive olie
- 900 g gulerødder Skrællet og skåret i små stykker
- 3 fed Hvidløg
- 2 tsk Koriander Tørret
- 2 tsk spidskommen Tørret
- 1 tsk Paprika
- 9 dl Vand
- 2 stk Grøntsagsbouillon terninger
- 1 dl Kokosmælk
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom løg og olie i en gryde og sauter ved middelhøj varme til løgene er bløde og klare.
- Tilsæt hvidløg, spidskommen, koriander, paprika og gulerødder. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter grøntsagsbouillon. begynd med 6 dl.
- Lad det simre ind til gulerødderne er møre.
- Blend suppen grundigt til den er helt cremet og lækkert. Tilføj mere boullion til konsistensen er som ønsket og smag til med kokosmælk, salt og peber.
Skriv et svar