Vegansk brændende kærlighed <3 Bare forbi vi har sagt farvel til bacon, betyder det altså ikke, at vi skal sige farvel til denne danske aftensmads klassiker – MUMS!
Vegansk brændende kærlighed – en aftensmads klassiker også når det gælder vegansk aftensmad.
vegansk brændende kærlighed, er og bliver bare en lækker klassiker i det danske aftensmads køkken. Det gælder også når aftensmaden skal være vegansk.
Læs også:
Mine børn elsker bare kartoffelmos, så jeg besluttede mig for at “opfinde” en vegansk udgave af brændende kærlighed. Det var nemlig en af mine livretter som barn.
Det sprøde og røgede bacon er skiftet ud med sprød stegte champignoner, krydret med røgsalt og røget paprika.
Jeg har tidligere brugt en røgsalt fra Læsø, men den var jeg løbet tør for, så jeg måtte prøve noget andet og jeg var ret overasket over hvor billigt jeg fandt en lækker røgsalt inde på helsebixen.dk
Det er iøvrigt også der jeg købte røget paprika, for noget tid siden og den nyder vi stadig godt af <3
Hvis du er lidt mad nørd, lige som mig, kan du prøve at eksperimenter lidt med sammensætningen af din kartoffelmos. Jeg syns den bliver bedst, hvis der kommer et par almindelige koge kartofler i, sammen med bagekartoflerne.
Brændende kærlighed er en super hurtig og nem hverdags ret, især hvis du skære kartoflerne i små stykker. Så er de hurtig kogt.
Server gerne syltede rødbeder til og drys med persille eller purløg.
Prøv også disse lækre opskrifter på vegansk aftensmad: Falafelburger , Græskar Bowl
Vegansk brændende kærlighed
Ingredienser
- 1,5 kg bage kartofler
- 1-2 kartofler alm.
- 50 g plantesmør
- 1 dl havremælk
- salt
- muskatnød et lille drys
- 3-4 glas champignon
- plantesmør til at stege svampene i
- 1 tsk røg salt
- 1 tsk røget paprika
- syltede rødbeder til servering
- 1 bund persille til servering
Sådan gør du
- Steg svampene i plantesmør på en brændvarm pande, krydr med røgsalt og paprika.
- Når vandet er fordampet væk, steges videre ved middelvarme indtil de er sprøde (det tager ca. 20 min)
- Imens svampene steger:
- Skræl kartoflerne og skær dem i små tern.
- Kog ca. 15- 20 minutter indtil de er møre.
- Hæld vandet fra kartoflerne.
- Kom smørret ned til kartoflerne og lad det smelte.
- Pisk med en håndmikser til kartoffelmosen er lækker og luftig, hvorefter der piskes havredrik i til rette konsistens og smages til med salt, peber og revet muskatnød.
- Server med syltede rødbeder og et drys persille.
[…] Andre opskrifter, som du måske vil synes om -> Ovnristet Græskar ->Vegansk Brændende Kærlighed -> Falafelburger […]