Her hos planteæderne vil vi gerne ønske jer allesammen et rigtig godt nytår! Håber at i fik noget lækkert vegansk mad at spise og at i kom godt igennem alle de våde sager, uden alt for mange skrammer og buler.
Vi er jo allerede godt i gang med januar måned. Lige i de her dage, kan man rigtig mærke at vinterkulden har bidt sig fast. Vi kan ikke være de eneste, der prøver at undgå turen ud i kulden og ned i dagligvarebutikkerne idag. Så vi tænkte, at vi ville dele vores nye yndlings veganske chili sin carne opskrift. Den er perfekt at varme sig på i den kolde tid og den består af ingredienser man stort set altid har hjemme. OG så vil kødæderne også elske den
Ingredienserne i denne chili sin carne opskrift er super simple, men det er smagen langt fra. Få ingredienser kan smage helt fantastisk godt. “Less is more” gælder i høj grad her. Vi har tilføjet røget paprika fra: Mill & Mortar som giver en ekstra sød/stærk, røget note. Mums!
Man kan med fordel lave sin chili sin carne god tid i forvejen. Den bliver den kun bedre af. Lav den en dag eller to, før den skal spises og hav den stående på køl.
Man kan også sagtens servere den med det samme, men der er virkelig noget smag at hente ved, at lade den simre længe og have den en dag eller to på køl. Hvis man vælger den lange tilberedning skal man selvfølgelig springe over punkt 1 og først koge risene den dag man skal spise dem, ellers bliver de nok en anelse for bløde.
Chili sin carne
Ingredienser
- 2 stk løg hakket
- 3 fed hvidløg fint hakket
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk zucchini i tern
- 2 stk gulerødder i tern
- 2 dåser hakket tomat
- 1 dåse kidneybeans i chili
- 2 dl majs frost
- 3 dl brune ris
- spsk olie
- 1 tsk røget paprika
- salt og peber
- chili pulver efter smag
- 20 g mørk chokolade vegansk
Sådan gør du
- I en gryde svitses løg og hvidløg i olivenolien.
- Tilsæt peberfrugt, hakkede tomater, kidneybeans og majs.
- Kog risene.
- Kom chokoladen i retten og kog til risene er færdige og smages til med salt og peber.
Hvis du har brug for et lækkert brød, som passer godt til chili sin carne, skulle du prøve den her opskrift på pandebrød med grønkål og hvidløg.
[…] dig med at føle mæthed i længere tid end end almindelige hvide ris. Denne dejlig fyldige Chili sin carne mætter godt. Dels fordi der er godt med bønner i men også fordi der serveres brune ris til […]