Der er kommet nogle nye superfoods in town.De hedder Spirulina og Chlorella. Måske har du hørt om dem og måske ikke endnu.
Hvis du overvejer at prøve dem af på din egen krop, kan du godt glæde dig til at mærke et større overskud og mere energi. Men hvad er forskellen på Spirulina og Chlorella? Her kommer en lille gennemgang af de to alger
Spirulina er en type (blå/grøn)alge kaldet cyanobacterium, der vokser i tropiske klimaer.
Ernæringsmæssigt anses spirulina for at være en komplet mad(Superfood) og består af 70% protein, der indeholder alle aminosyrer, 20% kulhydrater, hvoraf de fleste er komplekse og 7 % fedtstoffer, som heriblandt indeholder en række omega-3’ere. De resterende 3% er mikronæringsstoffer og består af et bredt spektrum af vitaminer og mineraler. Spirulina indeholder ikke noget biologisk aktivt vitamin B12, til trods for at nogle firmaer markedsfører det som sådan. Den spirulina vi har brugt herhjemme er denne her fra Superfruit den er selvfølgelig økologisk.
Chlorella er en (grøn)alge, som tilhører en gruppe kaldet chlorophyta. Ernæringsmæssigt er chlorella også betragtes som en komplet mad(superfood) og består af 45% protein, der indeholder alle aminosyrer, 20% fedtstoffer, der indeholder et antal omega-3’er og 25% kulhydrater. De resterende 10% består af mikronæringsstoffer. Chlorella indeholder flere mikronæringsstoffer end spirulina, og indeholder også store mængder af aktivt vitamin B12. Chlorella har også en stærk cellevæg, som skal nedbrydes, før vi kan absorbere alle næringsstofferne.Både chlorella og spirulina er ekstremt sunde fødevarer. Du kan få økologisk Chlorella billigt lige her
Hvis I skulle have lyst til at læse mere om vores erfaringer med både spirulina og chlorella og hvad man kan bruge dem til i sin madlavning, så skriv endelig.Vi vil også rigtig gerne høre hvad jeres erfaringer er med disse super alger.
Skriv et svar