Denne opskrift på vegansk citronmåne har en dejlig frisk citron smag, som alle vil elske!
Vi har givet denne vakuumpakkede tankstations klassiker, en kærlig vegansk hånd. Resultatet blev ganske godt.
Selv om citronmånens ry ikke ligefrem er det bedste, så har denne kage virkelig noget at byde på. Den er super let at lave og smager fantastik.
Vegansk citronmåne
Ingredienser
- 200 g Sukker
- 200 g Plantesmør
- 200 g Hvedemel
- i stk Citron Saften
- 2 stk Bananer Modne
- Revet citron skal fra 1 økologisk citron
- 0,5 dl Havremælk eller anden plantemælk
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Bagepulver
- Pynt:
- Flormelis
- 1 stk Citron Saften
- Vand
- Evt gul frugtfarve.
Sådan gør du
- Rør plantesmørret sammen med sukker. Kom citronsaft og skal i.
- Mos bananerne grundigt med en gaffel.
- Tilsæt bananmosen. Vend hvedemelet i sammen med havremælk, vaniljesukker og bagepulver.
- Fordel dejen i en springform (25 cm i diameter) foret med bagepapir.
- Bag kagen ca. 1 time ved 175 grader nederst i ovnen.
- For at se om kagen er færdigbagt – stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bage lidt længere.
- Lad kagen køle helt af inden den pyntes med citron glasur.
Anne marrie says
Mmm! Dejlig kage!
Luna Reimer says
Hej:) Hvordan skal smørret være? Smeltet eller blødt?