Disse sprødstegte veganske fiskefileter, kan meget vel gå hen og blive din nye livret. De er sprøde og mega lækre og så er de super nemme at lave!
Veganske fiskefileter
Der findes mange måder, at lave veganske fiskefileter på. Denne opskrift er klart på en 1. eller måske en 2.plads af de udgaver vi har eksperimenteret med.
Du kan jo selv prøve. Vi tror de bliver et hit hjemme ved dig, lige som de er hos os.
Veganske fiskefileter er:
- Sprøde
- Knasende
- Bløde i midten
- Nemme at lave
- Bare for lækre
Læs også:
Vegansk Cæsarsalat
Veganske fiskefileter – Sådan gør du
Start med at lave dejen, som panko raspen skal klæbe fast til.
Kom kikærtemel op i en skål og tilsæt alle krydderierne (hold lidt igen med saltet, det er bedre lige at smage på den færdige dej og så justere salt balancen).
Bland det hele godt sammen, inden vandet tilsættes.
Rør dejen sammen til en ensartet masse (det er vigtigt at dejen ikke bliver hverken for tynd eller for tyk.
Den skal være lige som en lidt tyk pandekagedej) og gør nu auberginen klar til action.
Auberginen skylles og top og bund skæres af.
Skær nu skiver på langs af auberginen, så du får nogle 1/2 cm tykke fileter.
Kom Panko rasp op i en dyb tallerken og placer skålen med kikærte dejen ved siden af.
Sæt en stegepande på bludset og skru op på fuld eller næsten fuld drøn.
Kom plante fedtstof på stegepanden og når det syder er du klar.
Dyp aubergine fileterne, ‘en ad gangen, i kikærtedejen og derefter over i panko raspen, og så over på panden.
Steg de veganske fiskefileter 3-4 minutter på hver side, eller indtil de er dejligt gyldenbrune og sprøde.
Server på på rugbrød, med en god klat vegansk remulade og din yndlings grønne topping. husk et pift citrosaft, så er der ikke et øje tørt 🙂
Veganske fiskefilter
Ingredienser
- 1 stk Aubergine Stor
- 2,5 dl Kikærtemel
- 1 tsk Salt
- 1 tsk Karry
- 1 tsk Paprika
- 1/4 tsk Røget paprika
- 2,5 dl Vand
- Panko Rasp Man kan godt bruge almindelig rasp
Sådan gør du
- Lav kikærtedejen.
- Bland først de kikærtemel, med krydderierne (vent med salt)
- Tilsæt vand og bland dejen godt sammen, den må ikke blive for tyk eller for tynd. Den skal være lige som en lidt tyk pandekagedej.
- Smag dejen til med salt og peber.
- Skær auberginen på langs, så du får lange 1/2 cm tykke stykker.
- Hæld panko rasp i en dyb tallerken.
- Vend de aubergine stykkerne først i kikærteblandingen og så i rasp, til de er helt dækkede.
- Steg i masser af olie på en pande.
- Steg, indtil de er helt gylden brune.
- Kom de veganske fiskefileter over i et fad med køkkenrulle, så overskydende fedtstof kan suges væk.
- Servers lune, med en god vegansk remoulade til.
Del dine billeder med os
Hvis du får lyst til at prøve opskriften, vil vi elske hvis du deler resultatet med os<3
Skriv et svar