Veganske kanel brød – Disse lækre og saftige kanelbrød, er lavet på en helt almindelig kold hævet bolledej. De er fulde af havregryn, grahamsmel og hvedemel. Et sundere alternativ, når man har lyst til lidt lækkert
Veganske kanel brød
Kanelboller er bløde og lækre boller, der drysses med sukker og kanel, før de kommer i ovnen.
De er perfekt til madpakken eller eftermiddags hygge.
Her er vores opskrift på nemme veganske kanelboller, der er super lækre både for voksne og børn.
Kanelbollerne er gode til kaffen, hvor kanelen spreder sin duft, men prøv dem også til morgenbordet eller som dessert i madpakken.
Veganske kanel brød – Sådan gør du
om vandet i en skål og rør gæren ud heri.
Tilsæt surdej,sukker, salt, olie og havregryn. Rør godt rundt. Du behøver ikke en røremaskine. Kom grahamsmel i skålen og rør det rundt.
Kom derefter hvedemelet i lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være våd. Lidt tykkere end tyk havregrød.
Sæt dej tildækket, på køl natten over.
Dagen efter tages dejskålen ud på bordret. Lad den gerne stå i en times tid og få varme, så er den lettere at arbejde med.
Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
Hæld dejen ud på et mel drysset bord og tryk den flad, så du får en god overflade at drysse kanelsukker på.
Pensel dejen med smeltet plantesmør eller med flydende plantemargarine
Drys et jævnt lag kanelsukker på dejen. Hellere for meget end for lidt(hvis du spørg mig)
Fold så den venstre side af dejen ind over midten og fold derefter den højre side ind over midten, så du får tre lag.
Med en kniv skærer du ca. 1-2 cm tykke skiver af og samler dem til en slag bolle/snegl og placerer dem på to bageplader.
Bag kanel brødene ved 225 grader i 5 minutter. Skru derefter ned til 200 grader og bag dem færdige i ca. 12-15 minutter
Lidt om kanel
Den bedste kanel kommer fra Sri lanka, hvor træet har hjemme, men den bliver også dyrket på Sumatra, Brasilien og i Egypten.
Sri Lankansk kanel af god kvalitet er meget tynd og glat bark, med en lys gul-brun farve og med en meget stærk, og dog blid og rund lugt, og en sød, rund, varm og aromatisk smag.
Den kommer fra en aromatisk olie, som udgør op til 1% af kanelbarken.
Veganske kanel brød
Ingredienser
- 15 g gær
- 6,5 dl vand
- 1 spsk rørsukker
- 2 tsk salt
- 2 spsk olie
- 200 g havregryn
- 500-600 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 4-5 tsk kanelsukker
- 2-3 spsk plantesmør
- 2 spsk surdej kan undlades
Sådan gør du
- Kom vandet i en skål og rør gæren ud heri.
- Tilsæt surdej,sukker, salt, olie og havregryn. Rør godt rundt. Du behøver ikke en røremaskine.
- Kom grahamsmel i skålen og rør det rundt.
- Kom derefter hvedemelet i lidt ad gangen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være våd. Lidt tykkere end tyk havregrød.
- Sæt dej tildækket, på køl natten over.
- Dagen efter tages dejskålen ud på bordret. Lad den gerne stå i en times tid og få varme, så er den lettere at arbejde med.
- tænd ovnen på 225 grader varmluft.
- Hæld dejen ud på et mel drysset bord og tryk den flad, så du får en god overflade at drysse kanelsukker på.
- Pensel dejen med smeltet plantesmør eller med flydende plantemargarine
- Drys et jævnt lag kanelsukker på dejen. Hellere for meget end for lidt(hvis du spørg mig)
- Fold så den venstre side af dejen ind over midten og fold derefter den højre side ind over midten, så du får tre lag.
- Med en kniv skærer du ca. 1-2 cm tykke skiver af og samler dem til en slag bolle/snegl og placerer dem på to bageplader.
- Bag kanel brødene ved 225 grader i 5 minutter
- Skrug derefter ned til 200 grader og bag dem færdige i ca. 12-15 minutter
Læs også:
Kunne du lide denne opskrift på veganske kanel brød? Vi vil elske at høre fra dig i kommentar feltet neden under.
Har du prøvet at lave kanel brød før. Eller overvejer du at prøve dem?
Vi skrives ved.
Brug for mere inspiration?
Veganske kanelsnegle
Disse kanel snegle, vil få dig til at smile i flere dage. De er super lækre og så er de kun lavet med plantebaserede ingredienser.
Skriv et svar