Leder du efter veganske opskrifter.
Denne veganske opskrift på linse salat kan både serveres varm eller kold. Den er utrolig lækker. Søde dybe smage fra de bagte rødbeder, gulerødder og jordskokker. Op imod ristet mandler og et friskt pust fra dild, persille og citron. Mums!
Jeg elsker bare, når veganske opskrifter kun består af friske plantebaserede råvare. Når den så oven i købet smager himmelsk, så er jeg lige ved at fælde en tåre. Det er bare så fedt!
Når jeg tænker på hvor svært det var i begyndelsen. Det der med at lave mad uden animalske produkter. Det var op ad bakke. Men lige så langsomt lærer man, hvad der fungerer og i høj grad, hvad der ikke fungerer. Det er en del af prosessen.
Jeg kom lige til at tænke på det. Nok fordi jeg blev så glad, da jeg stod med denne ret, færdig og velsmagende. Den var jeg aldrig kommet på at lave, for 5 år siden. Hvor er det dejligt at vi udvikler os hele tiden. Nå men nok om det nu til opskriften.
Hvis du gerne vil have mere inspiration til vegansk mad og veganske opskrifter – skulle du ta’ og kigge lidt på denne opskrift:
Linsesalat m. bagte rødbeder, jordskokker og rulerødder
Ingredienser
- 200 g Grønne linser
- 1 stk Løg
- 1 stk Laurbærblad
- 1/2 tsk Salt
- 5 stk Små rødbeder
- 5 stk Jordskokker
- 1 bundt Gulerødder
- 3 spsk Oliven olie Ekstra Jomru
- 240 ml Vegansk yoghurt Alpro natural
- 1 fed Hvidløg
- 1 spsk Citron saft
- 1 dusk persille
- 1 dusk dild
- 70 g ristede mandler hakket
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft
- Kom linserne i en gryde. Hæld vand over, så det dækker ca 3 cm over linserne.
- Tilsæt løget, laurbærbladet og salt
- Bring gyden i kog. Lad det derefter simre i ca 20 minutter, eller indtil linserne er møre men stadig med bid i.
- Rens og skræl rodfrugterne
- Skær jordskokker og rødbedder ud i lige store stykker.
- Skær gulerødderne på langs, så du får nogle semi tykke strimler.
- Kom rodfrugterne på en bradepande og giv dem et stænk olivenolie og krydder med salt og peber.
- Bag rødbederne for sig, så de ikke smitter af på de andre rodfrugter.
- Bag rodfrugterne i ca. 30 minutter. (Jordskokkerne skal ikke have helt så lang tid som de andre, så tag dem gerne ud efter 20 minutter)
- Lav dressingen – Kom yoghurt i en skål, tilsæt et presset fed hvidløg, citronsaft, hakket dild og persille. Rør sammen. Smag til med salt og peber
- Hak mandlerne.
- Når linserne er kogt færdig, hældes vandet fra. Løg og laurbærblad tages fra.
- anret på en flad tallerken. Kom først linserne på. Derefter gulerødder, jordskokker og rødbeder. Derefter dressingen. Drys hakket mandler, persille og dild ud over retten.
- Færdig! Spis! Nyd!
Katrine says
Lækker!
Anne Marie says
Dejlig salat og så mætter den