Disse skønne veganske påskehare boller er perfekte til det veganske påske bord. De er søde og bløde og vil helt sikkert blive et hit hos familiens mindste
Hvem elsker ikke en god påske godte? Normalt tænker de fleste nok at påske og chokolade hænger uløseligt sammen.
Det må vi nok også indrømme at vi gør.
Men vi syntes alligevel at det var tiltrængt med lidt variation i påske godterne.
Disse nuttede små påskehare boller er helt veganske og de smager sødt og blødt og er lige til at blive forelskede i. Og så er det ikke spor svært at lave dem.
Læs også:
Veganske påskehare boller
Det er egentlig “bare” en sød bolledej vi bruger, som bliver formet til søde små veganske påskehare boller og så bliver de penslet med ahornsirup.
Ahornsiruppen er med til at give det sidste strejf af sødme, som får disse påske boller til at blive helt kage agtige – Mums
Veganske påskehare boller – ingredienser
Der er faktisk ikke så mange ingredienser og changerne er ret store for at du allerede har de fleste ting i dit køkken.
Du skal bruge:
- 375 g Mel
- 30 g Sukker
- 10 g Salt
- 80 g Olie
- 1 tsk. kardemomme
- 170 g vand
- 10 – 20 g tørgær
- lidt rosiner til øjnene
- og arhornsirup til pensling
Vegansk påskehare boller – Start med de tørre ingredienser
Kom alle de tørre ingredienser i en bageskål. Det vil sige: Mel, sukker, salt, kardemomme og tørgær.
Bland det hele godt sammen.
Så skal alle de våde ingredienser i
Olie og vand tilsættes og dejen røres godt sammen. når den bliver for sej, kan du begynde at ælte dejen med hænderne.
Kom ikke alt vandet i med det samme. Men gem en smule så du kan justere konsistensen.
Dejen skal ikke være for blød, så den klistre til fingrene.
Men den skal heller ikke blive for tør.
Så her er det med at prøve sig lidt frem med mængden af vand.
Veganske påskehare boller – Så er dejen færdig æltet
Når dejen ser ud som oven over, så er den perfekt. Så er det bare at få puttet den med et viskestykke over. og lade den hvile i ca. 1 time.
Veganske påskehare boller – Nu er dejen hævet
Nu er dejen hævet til ca. dobbelt størrelse og er nu klar til at blive formet.
Så skal der vejes af
Nu er det med at holde tungen lige i munden. Der skal nemlig vejes en hel del brødstykker.
Til koppen skal du bruge 8 stykker dej af 30 g.
Til hovedet skal du bruge 8 stykker dej af 20 g.
Til ørene skal du bruge 8 stykker af 20 g.
Til halerne skal du bruge 8 stykker af 1-2 g.
Vegansk påskehare boller – Så skal de samles
Så skal de veganske påskehare boller samles.
Rul kroppen, hovedet og halen som runde kugler.
Rul ørene i mere aflange kugler, mere dråbeformet end runde.
Ørene bliver først tydlige lige inden bagningen, da det først er der du skal klippe ned midt i øret, for at lave det til to øre. Wow en mærkelig sætning.
Lad påskehare bollerne hæve tildækket i et kvarters tid, inden øjnene kommes på.
Halver rosiner og brug to halve rosiner pr. hare
Lad bollerne hæve ca. en time igen.
Nu har bollerne hævet sidste gang
Nu har påskehare bollerne hævet sidste gang og nu skal de pensles med ahorn sirup og til sidst klippes der ned midt i øret, så der bliver to øre.
Og så er det ellers bare en tur i ovnen ved 190 grader varmluft, i ca. 15-18 minutter.
Så er de færdigbagt
De færdigbagte påskehare boller kan med fordel pensles en ekstra gang med ahorn sirup, når de ligger og køler.
Det bliver de bestemt ikke dårligere af.
Til sidst pyntes de med små bånd. Så er de jo slet ikke til at stå for, vel?
veganske påske boller
Ingredienser
- 375 g Mel Hvede
- 30 g Sukker
- 10 g Salt
- 80 g Olie raps
- 1 tsk Kardemomme
- 150 g Vand måske lidt mere
- 10 g Tørgær
- Rosiner til øjne
- Ahorn sirup til pensling
Sådan gør du
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Kom de våde ingredienser i skålen og rør dejen sammen, først med en ske og når dejen bliver får sej, så ælt videre med hænderne.
- Dejen skal have en blød og blank at røre ved og skal ikke klistre. Juster evt med mere vand eller mel.
- Lad dejen hæve 1 1/2 time. ( hvis du har travlt så kom dobbelt så meget gær i)
- Tag dejen ud af skålen og del den over i 8 lige store stykker der vejer ca. 30 gram (kroppen)
- 8 stykker der vejer 20 gram (hovedet)
- Og 8 stykker der vejer 20 gram (øre)
- og 8 stykker dej a 1-2 g til halen
- Rul alle dej stykkerne til kugler.
- De 8 stykker dej til ørene, skal formes mere dråbe formet. Og så klippes der ned oppe fra for at der bliver 2 øre. Se billederne eller videoen.
- På to bradepande beklædt med bage papir, fordeles de 8 påskehare (4 på hver matematik!)
- Lad dem hvile i 10 minutter
- Kom halverede rosiner på so øjne og lad påske harerne hvilke tildækkert i 45 minutter.
Skriv et svar