
Denne opskrift på veganske pandekager skal bare prøves! De er super lækre og så er de nemme at lave
Veganske pandekager
Er der noget bedre end en tallerken, fyldt med en stabel friskbagte pandekager på.? Det er der måske, men i skrivende stund, kan jeg ikke komme i tanke om hvad:-)
Denne opskrift på veganske pandekager MÅ bare prøves! De bliver super gode og både børn og voksne vil spise indtil der ikke er flere. Så måske kan det være en god idé, at lave en dobbelt portion med det samme.
Læs også:


Veganske pandekager – uden dikkedarer
Der findes et hav af måder, at lave pandekager på. Nogle opskrifter er mere komplicerede end andre. Denne opskrift hører helt bestemt til i den lette ende af skalaen.
Mange (ikke) veganere,tror at det er nærmest umuligt at lave pandekager uden at bruge æg. Men det er altså helt lige til at lave nogle lækre pandekager uden.
Faktisk brugte man slet ikke æg i pandekager, i rigtig gamle dage.
Vi var på ferie i sønderjylland, i sommer og der besøgte vi dybbøl mølle museum. Hvor vi prøvede at lave den slags pandekager, soldaterne fik at spise i 1864. Der var ikke sukker i pandekagedejen. Man dryssede sukker på bagefter. Men der var heller ikke æg i dejen.
Vi spurgte efter opskriften og fik at vide, at dejen bestod af, mælk, mel og salt – thats it. Det var lidt svært at tro.
Men derhjemme prøvede vi at efterligne opskriften og ganske rigtigt – det fungerer fint uden æg.
Så efter den lektie, var det super lige til, at lave vores egen veganske opskrift på pandekager.
Det eneste du lige skal huske er, at lade dejen trække minimum en halv time i køleskabet, inden du steger dem.
Der gør at pandekagedejen for tid til at binde sig bedre sammen.
Veganske pandekager
Ingredienser
- 150 g Hvedemel
- 2 spsk Plantesmør
- 4 dl Plante mælk f. eks Havredrik
- 1 knsp Salt
- 1 spsk Sukker
- 1 tsk Vanilje sukker
- 1 tsk Kardemomme stødt
- Plantesmør til stegning.
Sådan gør du
- Smelt plantesmør i mikroovnen og kom det i en skål, sammen med havremælken.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen og kom dem op i skålen til havremælk og plantesmør.
- Rør dejen sammen til en glat og ensartet og våd dej.
- Lad den trække i køleskabet i ca en time.
- Steg de veganske pandekager på en varm pande med plantesmør.
- Velbekomme<3
Skriv et svar