Veganske julekager, er nok noget af det bedste ved den søde juletid. Det er bare skønt at kunne forkæle venner og familie med lækre hjemme bagte julekager, som selvfølgelig er helt fri for animalske ingredienser.
Når det bliver koldere og mørkere udenfor, så stiger lysten til at rykke sammen, og nyde hinandens samvær, i stearinlysets skær og hvad er så mere nært liggende, end at bage nogle lækre veganske julekager, som man kan hygge sig med , sammen.
Læs også:
Veganske pebernødder:
Veganske julekager
Der findes vel nok et utal af opskrifter på julekager. Alle familier har deres favoritter og alle har deres måde at bage julekager på.
Det er med til at gøre julekagerne til en del af vores jule tradition og giver os også en følelse af, at være dem vi er, som familie.
Her på planteaederne.dk har vi taget udgangspunkt i nogle af de allermest populære julekager.
Dem har vi så taget med i juleværkstedet og lavet veganske opskrifter ud af.
Alle julekagerne er blevet super gode. Det er bare skønt, hver gang man finder endnu en opskrift eller ret, som man kan fjerne animalske produkter fra.
Veganske julekager e-bog
Vi har samlet vores allerbedste opskrifter på julebag, i en lille sød jule e-bog, som du må få helt gratis. Du kan downloade den lige her:
Her nedenunder er vores opskrift på veganske klejner, som du også finder i e-bogen.
Rigtig god fornøjelse<3
Veganske klejner
Ingredienser
- 50 g Gær
- 3 dl Lun havremælk
- 125 g Plantemargarine
- 4 spsk Sukker
- 2 tsk Kardemomme
- 2 tsk Vaniljesukker
- 1 tsk Appelsinskal Revet
- 1 tsk Citronskal Revet
- 600-700 g Hvedemel
- Palmin til kogning
Sådan gør du
- Smuldr gæren og rør den ud i den lune havremælk (ca. 30 grader).
- Skær plantesmør i små tern og kom den i sammen med sukker, vaniljesukker, kardemomme, appelsin- og citronskal.
- Tilsæt melet lidt efter lidt, til dejen slipper. Lad dejen hæve 45 min ved stuetemperatur.
- Rul dejen ud (ikke for tyndt) og skær den med en klejnespore og vrid klejnerne. Kom palmin i en stor gryde og varm op til det syder omkring en tændstik
- Kom klejnerne i palminen 5-6 stk ad gangen, og kog dem et par minutter på hver side. Brug en strikkepind eller trægrillspyd til at vende og tage klejnerne op med. Serveres nybagte, men kan også fryses.
Del dine julekager med os!
Hvis du prøver nogle af vores veganske julekager, så vil vi bliver super glader, hvis du deler resultatet med os på instagram. Bare tag os @planteaederne så ser vi det helt sikkert <3
Skriv et svar