Veganske pebernødder – Åh ja! Er der noget bedre end lækre friskbagte pebernødder? nej vel. Det skriger bare på julehygge. Disse lækre veganske pebernødder er helt fri for animalske produkter og kan derfor nydes med god samvittighed
Veganske pebernødder.
Pebernødder er bare noget af det allerbedste, her i den søde juletid. De er et kært barndomsminde for rigtig mange af os. Og der er slet ingen tvivl om at hjemmelavede pebernødder er de bedste.
Der kan Karen Wolf altså ikke følge med.
Det er vel heller ikke så mærkeligt. For hjemmelavede pebernødder, er nemlig lavet med en ekstra “hemmelig” opskrift – nemlig kærlighed.
Kærlighed kan ikke laves på en fabrik endnu, heldigvis;-)
Disse veganske pebernødder er helt fri for animalske produkter og propfyldt med kærlighed og julestemning.
Læs også:
Veganske julekager:
Veganske pebernødder – sådan gør du
Først skal plantesmør og sukker røres sammen, i en skål.
Når det er blevet blandet til en ensartet masse, tilsættes plantefløden.
Inden alle de tørre ingredienser kommes i, kan det være en fordel at blande dem sammen i en skål for sig.
På den måde er du sikker på at alle krydderier bliver fordelt ligeligt og jævnt i hele pebernøddedejen.
Rør dejen til den er sammenhængende – tilsæt evt. 1 spsk sirup, hvis du synes dejen er for fast.
Når dejen er rørt færdig, skal der trilles MANGE peberødder. Det kan godt være en fordel, at have et par hjælpere. Der bliver næmlig ca. 200 stk. veganske pebernødder af denne portion.
Når pebernødderne skal bages, skal du regne med at der ca. kan 80 pebernødder på en bradepande, så der skal bages af et par omgange.
Rigtig god fornøjelse og velbekomme<3
Veganske julesmåkager e-bog
Vi har lavet en lille hyggelig e-bog med de bedste veganske julesmåkager og du må få den ganske gratis. Du kan bare downloade den lige her:
Veganske pebernødder
Ingredienser
- 250 g Plantesmør
- 250 g Sukker
- 1 dl Plantefløde
- 500 g Hvedemel
- 1/2 tsk Muskat nød Stødt
- 1 tsk Allehånde Stødt
- 2 tsk Ingefær Stødt
- 1 spsk Kanel Stødt
- 1 spsk Kardemomme Stødt
- 1 tsk Nellike Stødt
- 1/2-1 tsk Peber Stødt
- 1 tsk Natron
- 1 tsk Bagepulver
Sådan gør du
- Rør sukker og plantesmør sammen.
- Tilsæt plantefløden
- Bland krydderierne, bagepulver og natron i hvedemelet og kom det i lidt ad gangen.
- Rør i dejen til den er sammenhængende og kom evt. en smule sirup i, hvis dejen er blevet lidt for tør.
- Tril lange tynde pølser af dejen og skær, små pebernød store stykker, der bliver ca. 200 stk.
- Så skal der ellers trilles pebernødder.
- Kom ca. 80 pebernødder på hver bageplade.
- Bag pebernødderne ved 175° i ca. 6-8 minutter. Hold godt øje med dem, så de ikke brænder på. Når de er let gyldne brune, er de færdige.
Del dine pebernødder med os!
Hvis du prøver denne opskrift, vil vi blive mega glade, hvis du vil dele resultatet med os på Instagram. Bare tag os @planteaederne så ser vi dem helt sikkert<3
Skriv et svar