Disse lækre veganske blåbær muffins SKAL bare prøves! De er super nemme at lave og de smager himmelsk
Veganske blåbær muffins er nok noget af det bedste, du nogensinde vil smage! Ingen ville gætte, at der ikke er nogle æg eller mælke produkter i.
De er perfekt fugtige, fluffy og bedst af alt lavet i 1 skål, fordi ekstra skåle er ligmed ekstra opvask og hvem gider lige det?! <3
Læs også:
Denne opskrift på veganske blåbær muffins er ret alsidig og bruger kun helt almindelige opskrifter, som du sandsynligvis allerede har i dine skabe.
Men her er nogle af udskiftningerne, du kan lave:
- Lav dem fuld korn. F.eks ved at bruge spelt mel, hvor der er brugt både frøhvide, kim og skal.
- Lav dem glutenfri. Ved at bruge en glutenfri mel blanding.
- Du kan bruge en hvilken som helst anden type plante mælk. F.eks havre- eller ris mælk.
Sådan laver du veganske blåbær muffins.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Det tager ikke mere end 10 minutter at lave dejen.
Du kan også med fordel finde din muffin bageform frem og nogle muffins forme, så de lige er klar til at fylde, når dejen er lavet. Du kan bruge papirforme eller silikone forme. De bliver lige gode, lige meget hvad.
Hvis du bruger papir forme, kan det være en god idé at smøre formene med lidt smags neutral olie(f.eks rapsolie), så dine muffins slipper uden problemer.
Bland sojamælken og æblecidereddiken sammen i et glas, eller en lille skål og lad det trække lidt.
Bland alle de tørre indgredienser sammen i en skål og sørg for at rører det godt sammen.
Kom derefter olie og sojamælk/æblecidereddike i skålen og rør dejen godt igennem.
Vend så blåbærene i, lidt af gangen.
Så er dejen klar til at komme i formene
Og efter 20 minutter ved 200 grader er de klar!
Lad dem køle af i ca. 5 minutter i formene og tag dem derefter ud og stil dem til afkøling på en bagerist.
Veganske blåbær muffins
Ingredienser
- 3 dl Soja mælk usødet
- 1 tsk Æblecidereddike
- 5 dl Hvedemel
- 2 dl Sukker
- 2 tsk Bage pulver
- 3 tsk Vaniljesukker
- 1/4 tsk Salt
- 1 spsk Majsstivelse
- 1 dl Olie Raps
- 3,5 dl blåbær Friske eller frost
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° varmluft
- Bland sojamælken med en tsk Æblecidereddike og stil det til side
- I en bageskål blandes alle de tørre ingredienser: mel, sukker, salt, bage pulver, vaniljesukker og majs stivelse.
- Bland det godt sammen.
- Tilsæt alle de våde ingredienser: Olie og soja/eddike.
- Rør dejen godt sammen.
- Vend stille og roligt blåbærene i dejen 1 dl af gangen.
- Kom dejen i muffin forme, fyld dem næsten op til toppen.
- Kom lidt blåbær på toppen af hver muffin.
- Bag dem i ca. 20 minutter.
- Velbekomme
Funda says
Mega lækre muffins, og super nemme at lave! Dem vil jeg helt klart lave igen
Leena says
Kan man putte revet æble i, i stedet for blåbær? Samme mængde? 😄
Min datter har lige spist en hel muffin, og afsluttet med at sige at hun ikke kan lide den med blåbær 🙈😂