Vegansk Banankage er og bliver en kæmpe kage klassiker. Børn og voksne vil elske den. Vi kom til at spise banankagen inden chokoladen var størknet, for vi kunne simpelthen ikke vendte.
Denne veganske banankage gik rent hjem, ved vores piger og det gjorde den sådan set også ved os voksne. Vi havde egentlig aftalt at vi ikke måtte spise den, før chokoladen var størknet, men… Det var alt for svært at vente:-)
Læs også:
Modne bananer
Banankagen bliver altså bedst, hvis du bruger nogle lidt modne bananer.
De er for det første meget nemmere at mose, men de har også mere sødme og dybde i sig og det passer bare perfekt til en vegansk banankage.
(Pålægs) Chokolade overtræk
Det kan jo ske, at man får lyst til at bage på en dag, hvor man ikke har fået købt ind til det.
Hvis du står og mangler chokolade til at overtrække din banankage med, så er den mørke pålægschokolade fra rema 1000 helt vegansk.
Det var det vi brugte til vores opskrift og det smagte super godt!
Når pålægschokoladen er smeltet, kan du nemt glatte den ud, så man slet ikke kan se at det har været pålægschokolade.
Hvis du har vegansk chokolade i huset, så kan du jo bare bruge det istedet for. Så smelter du det bare over vandbad og kommer det på banankagen, når den er kølet af.
Vegansk banankage
Ingredienser
- 150 g Hvendemel
- 150 g Sukker
- 140 g Plantesmør
- 1 spsk æblecider eddike
- 2 stk Bananer Modne og most
- 2 spsk Soja yoghurt Alpro neutral
- 2 tsk Bagepulver
- 2 tsk Vaniljesukker
Sådan gør du
- Rør plantesmør, eddike og sukker sammen til en ensartet og luftig masse.
- Mos bananerne grundigt på en flad tallerken, med en gaffel.
- Vend forsigtigt de moste bananer i smør,eddike sukker massen.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og vend det derefter forsigtigt sammen med resten.
- Pensel en kageform på ca. 15-20 cm i diameter, med plantesmør
- Bag banankagen ved 200° i ca 25 minutter. Hold øje med kagen undervejs. Når du kan stikke en strikkepind (eller en kødnål) i kagen og den kommer ren ud, så er kagen færdig.
- Når kagen er lige ved at være færdig, tages den ud og dækkes med mørk pålægschokolade.Kom den i ovnen igen i et par minutter, så chokoladen smelter.
- Brug en pensel eller en blød dejskraber, til at smøre chokoladen glat ud med. På den måde kan man slet ikke se pålægschoklade mønsteret mere.
- Lad banankagen køle af 5 minutter i formen.
- Tag kagen ud af formen og lad den køle helt af på en bagerist.
Skriv et svar