Kartoffelsuppe er nok en af de bedste retter vi kan servere for vores børn herhjemme. Man kan være sikker på at der altid bliver spist op, så man kan med fordel lave en dobbelt portion, hvis man skal gøre sige nogle forhåbninger om, at have en rest til madpakken dagen efter. Men ja. Kartoffelsupper er et kæmpe hit, så vi laver det ret tit
Kartoffelsuppe
Ingredienser
- 10 g Plantesmør
- 1 kg Kartofler
- stk Løg Hakket
- 2 stk Porre i skiver Den hvide del
- 1 l Vand
- 2 stk Grøntsagsbouillon terninger
- 250 ml Soya cusine plantefløde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Smelt smørret ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg og kartofler i ca. 2 min. de må ikke brune
- Tilsæt porrer og svits i yderligere ca. 1 min.
- Hæld bouillonen ved og lad suppen koge i ca. 20 min. – eller til grøntsagerne er møre.
- Blend suppen til den er jævn – enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
- Kom suppen tilbage i gryden sammen med fløde, salt og peber. Bring suppen i kog og smag den til.
Tilbehør.
Kartoffelsuppe tilbehør
Ingredienser
- Plantesmør Til stegning
- 2 stk Porre i skiver Den grønne del
- 4-6 Skiver franskbrød/toastbrød
- 3 spsk Olive olie
- 1 spsk Timian eller rosmarin Tørret
- Salt og peber
Sådan gør du
- Rist porren i smør indtil den er gylden brun og sprød.
- Skær skorpen af franskbrøds skiverne og skær skiverne ud i tern.
- Kom ternene i en skål og fordel olien og krydderierne ud over.
- Vend det hele godt rundt og fordel croutonnerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag dem ved 200 °C i 8-10 minutter, til de er sprøde og gyldne.
- Lad dem til sidst køle af.
Så let er det! og det er jo virkelig vigtigt når, familien så gerne vil spise god mad, at det så ikke er mega tidskrævende.
Skriv gerne en kommentar hvis du har prøvet opskriften, eller har forslag til rettelser eller andet, det vil vi sætte mega meget pris på!<3
Hvis du skulle være blevet mere suppe sulten, kan du også kigge på disse to opskrifter på Genial Gulerodssuppe og Totalt Tilfredsstillende Tomatsuppe
[…] Find opskriften lige HER […]