Bagte Rosmarin Kartofler med bønner og grønkål – Kartofler og kål lyder måske ikke som noget der kan være særlig lækkert, eller smukt – Men det er det nu! Retten er lige til at gå til og det tager sådan ca. 30 minutter fra start til slut
Bagte rosmarin kartofler med bønner og grønkål
Ingredienser
- 1 kg Kartofler Små
- 2 spsk Olie
- 1 bakke Brune champignoner
- 1 spsk Rosemarin Frisk. Hakket
- 4 spsk Balsamico eddike
- 3 spsk Soja sovs
- 1 dåse Hvide bønner Lima- eller butter- beans
- 1 bundt Grønkål lille bundt hvor stænglen er fjernet
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Rens kartoflerne og champignoner.
- Vend kartoflerne i en spsk olie og drys lidt salt på.
- Bag kartoflerne i et ovnfast fad i ca 25 minutter.
- Imens kartoflerne er i ovnen laves marinaden/sovsen.
- Bland 1 spsk olie, 4 spsk balsamico eddike, 3 spsk soja sovs og 1 spsk hakket rosmarin i en skål.
- Skær champignoner i kvarte og vend dem i marinaden og lad dem trække imens kartoflerne bager færdig.
- Tag kartoflerne ud af ovnen.
- Fisk champignongerne op af marinaden, gem marinaden til senere.
- Kom champignonerne og hvide bønner ned til kartoflerne og bag det hele i ca 6 minutter.
- Til sidst kommes grønkål ved og bager med i et par minutter og så er retten færdig.
- smag marinaden til med salt og peber og server.
Bagte Rosmarin Kartofler med bønner og grønkål – Er kartofler sunde?
Kartoflen indeholder betydeligt mere C-vitamin end både pasta og ris, og spiser man 250 gram kartofler om dagen, dækker det stort set ens daglige behov for C-vitamin på i alt 60 milligram.
Der er også andre fødevarer, der indeholder C-vitamin, som eksempelvis juice.
Hvad indeholder en kartoffel?
Kartofler er en god kilde til vitamin B, C, K og folat, som er en af B-vitaminerne.
Vitaminerne i kartofler styrker dit immunforsvar, knogler, røde blodceller, hud, DNA, og hjælper desuden dine sår med at hele og din krop med at omdanne maden til energi.
Bagte Rosmarin Kartofler med bønner og grønkål – Lidt om rosmarin
Rosmarin har mange gavnlige virkninger. Her er en liste med de vigtigst:
- De mange antioxidanter beskytter mod en række sygdomme.
- Bremser udviklingen af Alzheimers.
- Beskytter celler mod kræft.
- Reducere symptomer på allergi, særligt over for støvmider.
- Øger virkning af E-vitamin.
- Reducere forhøjet blodtryk.
- Stimulerer produktion af galde og mavesaft.
Har du brug for mere inspiration?
Søde kartoffel fritter
Disse lækre fritter, lavet af søde kartofler vl få dine smagsløg til at danse af glæde. De er sprøde udenpå og lækre bløde indeni. Dem må du ikke snyde dig selv for!
Kunne du lide denne opskrift?
Kunne du lide denne opskrift? Vi vil elske at høre fra dig, hvis du har prøvet denne opskrift på.
Skriv gerne en kommentar nedenunder i kommentar feltet.
Skriv også gerne hvis du har nogle gode ideer til andre lækre veganske retter som vi kan kaste os over i de kommende indlæg.
Hvis du kender nogen, som ville have gavn af vores veganske indlæg, må du endelig gerne dele det med dem, jo flere vi kan få til at spise en mere grøn og plantebaseret mad, jo bedre er det for vores allesammens moder jord.
Skriv et svar