Grøntsags grillspyd med avocado dressing. Kom skiver af svampe, peber, courgetter, aubergine og rødløg på spyd og grill dem så de får en vidunderlig grillsmag. Server med en lækker avocado dressing – Det kan man da ikke sige nej til
Grøntsags grillspyd med avocado dressing – Vi elsker grøntsager!
At Grille grøntsager, er simpelthen noget af det bedste, her om sommeren.
Det er lige som om, at grillens flammer, transformerer grøntsagernes smag.
De bliver kraftigere, sødere og bare mere mumset og lækre
Denne opskrift på grøntssags grillspyd med avocado dressing, SKAL bare prøves denne sommer. Den er super nem og utroligt velsmagende!
Læs også:
Grillede grøntsager med cremet aubergine puré
Skyl og skær
Start med at skylle og skære grøntsagerne og skær dem i passende størrelser.
Det skulle gerne være sådan, at du kan komme to stykker af hver grøntsag på hvert spyd.
Du kan sagtens skære grøntsagerne og komme dem på spyd, dagen før de skal grilles. Så hvis du skal have gæster og derfor skal lave mange grøntsags grillspyd, er det super smart at lave dem, i ro og mag, dagen før de skal bruges.
Så skal der grilles
Tænd op i grillen.
Imens grillen bliver klar, kan du gå ind i køkkenet og lave dressingen. Den er nemlig allerbedst når den er frisk lavet.
Kom avocadoen op i en skål sammen med saften fra en halv citron, en håndfuld basilikums blade, et fed hvidløg og et skvæt oliven olie.
Blend dressingen med en stavblender og smag til med sennep, salt og peber.
Når dressingen smager som den skal, vendes den sammen med salaten i en stor salat skål og der drysse med ristede frø/kerner alt efter hvad du lige har i skufferne:-)
Grøntsags grillspyd med avocado dressing
Ingredienser
- 3 1/2 spsk Oliven olie
- 2 fed Hvidløg
- 3 grene Rosemarin
- 3 stk Portobello svampe
- 2 stk Corgetter Skåret i tykke skiver (ca 8)
- 2 stk Rødløg Skåret i tykke skiver (ca 8)
- 1 stk avocado
- 1 stk Citron Øko
- 1/2 tsk Sennep Gerne Grov
- 1 pose Blandet salat
- 2 spsk Ristede blandede frø f.eks sesam, solsikke, græskarkerner
- 8 stk Grillspyd Metal (træ spyd kan også bruges)
- 2 stk Rød peber 8 skiver
- 2 stk Majs kolber 8 tykke skiver
- 1 stk aubergine 8 skiver
Sådan gør du
- Bland 3 spsk olie med knust hvidløg, chili-flager og rosmarin.
- Kom de forskellige grøntsags skiver på hvert spyd.
- Pensle dine grøntsags grillspyd med den olivenolie blandingen og krydre med salt og sort peber, og sæt dem til side. De kan laves dagen før og opbevares i køleskabet.
- Tænd grillen.
- Til dressingen stav blendes en avocado, saften fra en halv citron, en håndfuld basilikum blade, et fed hvidløg og 50 ml vand til en jævn dressing og krydres med salt og peber og sennep efter smag.
- Bland dressingen sammen med salaten og de ristede frø
- Grill grøntsagsspydene i 5-6 minutter på hver side eller indtil de er tilberedt og pænt forkullede.
- Kom dem på et fad og server med avocadodressing og salat ved siden.
- Velbekomme<3
Mere sulten?
Følg os på:
Vi håber at dette indlæg kan være med til at give dig lidt inspiration til sommerens grill mad.
Da vi startede ud som planteædere, var det uoverskueligt at finde på noget til grillen.
Det er bare svært, når man har været van til at grille kød. Men nu er det slet ikke noget problem.
Vi håber rigtig meget at vi kan være med til at hjælpe dig <3
Skriv et svar