Grillede grøntsager med cremet aubergine puré – Det er sommer og der skal gang i grillen. Der er nok mange der ikke lige har grøntsagerne højest på indkøbslisten, når der skal grilles. Det er en skam for der er virkelig nogle gode smagsoplevelser at hente, når man griller grøntsager
Grillede grøntsager med cremet aubergine puré – 6 om dagen!
Ikke sex, men seks. Selvom sundhedsstyrelsen også anbefaler sex, så er det ikke lige det som dette indlæg skal handle om.
Det skal derimod handle om frugt og grønt. Vi bliver anbefalet at spise omkring 600 gram frugt og grønt hver dag.
Det kan for nogen være lidt af en udfordring, men så er det jo godt at det er sommer og grilltid, for så har du rig mulighed for at få grillet en masse lækre frugter og grøntsager.
Denne opskrift på grillede grøntsager med cremet aubergine, er super simpel og super lækker – både som tilbehør og som hovedret
Læs også:
Hjemmelavet BBQ sauce
Aubergine
Grillede grøntsager med cremet aubergine puré – Sådan gør du
Det er ikke fordi der er så mange indviklede trin, som man skal igennem.
Men en af de vigtige trin er, at den ene aubergine skal bruges til at lave aubergine puré af og den anden skal bare grilles som man normalt vil gøre.
Når du skal klar gøre grøntsagerne, skal den ene aubergine bare skylles og så er den klar. Den anden aubergine skylles og skæres i 1/2 – 1 cm tykke skiver på langs og lægges til side.
Vælg nogle gode store tomater
Når det kommer til at vælge tomater som man vil grille, er der en god idé at gå efter nogle, som er store og helt lidt faste i det.
Du kan enten halvere tomaterne på langs eller skære 3 tykke skiver på langs, hvis tomaterne er store nok.
Tomaterne er dem der skal have kortest tid på grillen, så du kan med fordel vente med at komme dem på til sidst.
Grillede grøntsager med smeltende auberginer
Ingredienser
- 2 stk Aubergine Stor den ene til puré, den anden grillet i skiver
- 1/2 stk Øko Citron Saft og skal
- 3 fed Hvidløg 1 knust, 2 fint hakket
- 2 spsk Persille Hakket + mere til servering
- 1 tsk Oliven olie Ekstra jomfru
- 2 tsk Timian Tørret
- 1 stk Rød peber Uden frø og skåret i kvarte
- 1 stk Løg Stort og skåret i tykke skiver
- 2 stk Tomater Store, hver skåret i 3 tykke skiver
- 8 stk Kalamata Oliven Halveret
Sådan gør du
- Grill auberginen, vend den ofte, indtil den er blød overalt og skinnet er begyndt at få buler, ca. 8-10 minutter.
- Når auberginen er kølet nok til at håndtere, skal du fjerne skinnet, finskære kødet og blande med citronsaft, 1 hakket fed hvidløg, 1 spsk persille, 1 tsk ekstra jomfru olivenolie.
- Bland den resterende persille med de resterende hakkede hvidløg og citronskal.
- Bland i mellemtiden timian, knust hvidløg og rapsolie sammen med grøntsagerne i en skål, sørg for at løgene forbliver i skiver i stedet for at bryde op i ringe.
- Grill grøntsagerne, indtil de er møre og markeret med linjer – tomaterne har brug for mindst tid.
- Server de grillede grøntsager med auberginepuré og oliven, dryp lidt ekstra olivenolie over og drys med persille, citronskal og hvidløg.
- Velbekomme<3
Skriv et svar