Det er super nemt og lækkert at bage sine egne kiks. Det tager ikke særlig lang tid at lave dejen og så kan den gemmes i køleskabet i 2-3 dage. Disse havrekiks smager lidt hen af digestive kiks. De kan godt opbevares i en kage dåse, men de er aller bedst når de er friskbagt.
- 1 dl vand
- 90 g havregryn
- 100 g plantesmør
- 45 g sukker
- 120 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- Hæld 1 dl kogende vand over havregrynene i en skål og lad dem trække 2 minutter.
- Bland plantesmør og sukker sammen i en anden skål og tilsæt hvedemel blandet med salt og bagepulver.
- Tilsæt havregryn og ælt hurtigt dejen sammen.
- Saml dejen og kom den i en skål med låg, sæt i køleskabet i en time.
- Tag dejen ud af skålen og rul dejen ud på en meldrysset bordplade.
- Stik kiksene ud med et glas.
- Sæt kiksene på en bageplade med bagepapir og prik dem med en gaffel.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca 15 minutter.
- Lad dem køle af på en rist.
Tip:
Stik havrekiks dejen ud med sjove kageudstikkere og få en sjov snack til børnene.
Skriv et svar