Pasta caponata vegetarisk. Tilbered vores nemme vegetariske pasta caponata på kun 20 minutter. Den er nem at lave og giver dig en masse grønt i ét lækkert måltid.
Pasta Caponata – vegetarisk
Caponata? Mener du ikke carbonara? – Nej.
Måske kender du ikke denne lækre ret, endnu, med du kan godt glæder dig, jeg er sikker på at I bliver rigtig gode venner.
Pasta Caponata er en Siciliansk pasta ret, med grillede aubergine og andre middelhavs grønsager og capers.
I dag bruges caponata typisk som tilbehør til fiskeretter og nogle gange som forret, men siden 1700-tallet har den også været brugt som hovedret.
Læs også:
Pasta avocado
Pasta caponata – ingredienserne
Pasta caponara, er en utrolig simpel og meget lækker vegetar ret. Lad os se på hvilke ingredienser, du skal bruge:
Ingredienser:
- 4 spsk olivenolie
- 1 stort løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, fint skåret
- 250 g grillet middelhavsgrønt (peberfrugt og auberginer, hakket groft)
- 400 g dåse hakkede tomater
- 1 spsk små kapers
- 2 spsk rosiner (kan undlades)
- 350g rigatoni, penne eller en anden kort pasta type
- 1 bundt basilikumblade, eller bredbladet persille, plukket
- parmesan (eller vegansk alternativ) revet
Pasta caponata – Sådan gør du.
TRIN 1
Varm olien op i en stor pande og steg løget ved middel varme i 8-10 minutter, indtil det begynder at karamellisere (eller i længere tid, hvis du har tid – jo sødere jo bedre). Tilsæt aubergine, peberfrugt og hvidløg i de sidste 5 minutter af stegetiden.
TRIN 2
Kom dåse tomater, kapers og rosiner i. Krydr godt og lad det simre uden låg i 10 minutter, eller indtil du har en fyldig sauce.
TRIN 3
Hæld vand i en stor gryde med lidt salt og bring det i kog. Tilsæt pastaen og kog indtil den er mør med et lille bid, og dræn derefter pastavandet af(gem lidt til saucen).
Hæld pastaen i saucen, tilsæt et skvæt pastavand, hvis den er for tyk. Drys med basilikum- eller persille blade og parmesan og server direkte fra panden.
Velbekomme<3
Caponata pasta – vegetarisk
Ingredienser
- 4 spsk Olivenolie
- 1 stk Løg Stort, fint hakket
- 4 fed Hvidløg Fint skåret
- 250 g middelhavs grønt Aubergine og peper frugt Hakket groft
- 400 g Dåse tomater Hakket
- 1 spsk Kapers Små
- 2 spsk Rosiner Kan undlades
- 350 g Pasta, Rigatoni, Penne eller anden kort pastatype
- 1 bundt Basilikum blade Eller persille, plukket
- Parmesan, eller vegansk alternativ Revet
Sådan gør du
- Varm olien op i en stor pande og steg løget ved middel varme i 8-10 minutter, indtil det begynder at karamellisere (eller i længere tid, hvis du har tid – jo sødere jo bedre). Tilsæt aubergine, peberfrugt og hvidløg i de sidste 5 minutter af stegetiden.
- Kom dåse tomater, kapers og rosiner i. Krydr godt og lad det simre uden låg i 10 minutter, eller indtil du har en fyldig sauce.
- Hæld vand i en stor gryde med lidt salt og bring det i kog. Tilsæt pastaen og kog indtil den er mør med et lille bid, og dræn derefter pastavandet af(gem lidt til saucen).
- Hæld pastaen i saucen, tilsæt et skvæt pastavand, hvis den er for tyk. Drys med basilikum- eller persille blade og parmesan og server direkte fra panden.Velbekomme<3
Skriv et svar