Salat med spidskål bulgur & granatæble – Denne salat med spidskål, bulgur og granatæble er en af
Noget af det der gør denne salat ekstra god er, at man med fordel kan lave den i god tid. Den bliver faktisk bedre af at stå og trække lidt, så alle de lækre smage kan trænge godt ind i det fint snittede spidskål.
Hvis du vil spise salaten til frokost, kan du med fordel lave den om aftenen og lade den hygge sig natten over i køleskabet. Så har du en virkelig velsmagende og fyldig frokost salat til madpakken, næste morgen.
Læs også:
Start med at koge bulguren.
Inden du overhovedet kan gå igang med at samle salaten, skal du lige have kogt 2,5 dl bulgur i 5 dl let saltet vand. Kog efter pakkens anvisninger. Hæld vandet fra og lad bulguren køle helt af inden du går videre med opskriften.
SÅ skal spidskålen snittes fint. Jeg brugte et mandolinjern, men en god skarp kniv, kan også gøre det.
Kom det fint snittede spidskål i en skål og tilsæt oliven olie, citron skal, hvisløg og salt. Massér spidskålen med rene hænder, så du for fordelt smagen godt rundt over det hele.
Der efter tilsættes resten af ingredienserne og der blandes godt og grundigt.
5 spice
I salaten bruger vi “Kinesisk Five Spice” og det løfter virkelig smagen op på et helt andet niveau.
Five Spice er et af de mest populære og klassiske krydderier i det asiatiske køkken og samler de fem smage i det kinesiske køkken sød syrlig, bitter, pikant og salt.
Salat med spidskål, bulgur og granatæble
Ingredienser
- 200 g Spidskål fint snittet
- 2,5 dl Bulgur grov
- 4 spsk Oliven olie
- 1 fed Hvidløg presset
- 1 tsk Citron skal øko citron
- 0,5 tsk Salt
- 1 dusk Persille fint hakket
- 0,5 stk Rødløg fint hakket
- 1,5 dl Ristede mandler hakket
- 1 spsk Citron saft
- 0,5 tsk five spice
Sådan gør du
- Kog bulguren efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra og lad den kølen helt af inden salaten samles.
- Snit spidskål fint på et mandolinjern eller med en god kniv
- Kom snittet spidskål i en skål sammen med salt, olivenolie, hvidløg og citron skal.
- Massér spidskålen så olie, salt,hvidløg og citron skal bliver fordelt jævnt
- Tilsæt hakket persille, rødløg, granatæblekerner, hakket mandler og bulgur.
- Bland salaten godt sammen med en spsk citron saft og en halv tsk 5 spice. Smag evt til med salt og peber.
- Velbekomme <3
tip:
Lav dine egne ristede mandler. Det er super let og de smager super godt
Skriv et svar