Lækre, saftige og veganske muffins. Kan det næste blive bedre. Hvad nu hvis jeg fortæller dig at de også er sukkerfri? Disse lækre sukkerfri veganske blåbær muffins SKAL bare prøves! De er super nemme at lave og de smager himmelsk
Sukkerfri veganske blåbær muffins, er nok noget af det tætteste man kommer på en perfekt sukkerfri snack. De er søde og bløde og bare super hyggelige. Denne opskrift er super nem og lige til.
Læs også:
Vegansk æble crumble
Blåbær muffins på mange måder
Denne opskrift på sukkerfri veganske blåbær muffins er ret alsidig og bruger kun helt almindelige ingredienser, som du sandsynligvis allerede har i dine skabe.
Men her er nogle af udskiftningerne, du kan lave:
- Lav dem fuld korn. F.eks ved at bruge spelt mel, hvor der er brugt både frøhvide, kim og skal.
- Lav dem glutenfri. Ved at bruge en glutenfri mel blanding.
- Du kan bruge en hvilken som helst anden type plante mælk. F.eks havre- eller ris mælk.
Sådan laver du sukkerfri veganske blåbær muffins
Til at begynde med, skal du tænde ovnen på 200 grader varmluft. Det tager ikke mere end 10 minutter at lave dejen.
Du kan også med fordel finde din muffin bageform frem og nogle muffins forme, så de lige er klar til at fylde, når dejen er lavet.
Du kan bruge papirforme eller silikone forme. De bliver lige gode, lige meget hvad.
Hvis du bruger papir forme, kan det være en god idé at smøre formene med lidt smags neutral olie(f.eks rapsolie), så dine muffins slipper uden problemer.
Bland sojamælken og æblecidereddiken sammen i et glas, eller en lille skål og lad det trække lidt.
Bland alle de tørre indgredienser sammen i en skål og sørg for at rører det godt sammen.
Kom derefter olie og sojamælk/æblecidereddike i skålen sammen med dadelpuré og rør dejen godt igennem.
Vend så blåbærene i, lidt af gangen.
Så er dejen klar til at komme i formene
Og efter 20 minutter ved 200 grader er dine sukkerfri veganske blåbær muffins klar!
Lad dem køle af i ca. 5 minutter i formene og tag dem derefter ud og stil dem til afkøling på en bagerist.
Veganske blåbær muffins (sukkerfri)
Ingredienser
- 3 dl Sojamælk usødet
- 1 tsk Æblecider eddike
- 5 dl Hvedemel
- 2 dl Dadelpuré
- 2 tsk Bagepulver
- 3 tsk vanilje pulver
- 1/4 tsk Salt
- 1 spsk Majsstivelse
- 1 dl Olie Raps
- 3,5 dl Blåbær Frost
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200° varmluft
- Bland sojamælken med en tsk Æblecidereddike og stil det til side
- I en bageskål blandes alle de tørre ingredienser: mel, sukker, salt, bage pulver, vaniljesukker og majs stivelse
- Bland det godt sammen
- Tilsæt alle de våde ingredienser: Olie og soja/eddike
- Rør dejen godt sammen
- Vend stille og roligt blåbærene i dejen 1 dl af gangen
- Kom dejen i muffin forme, fyld dem næsten op til toppen
- Kom lidt blåbær på toppen af hver muffin
- Bag dem i ca. 20 minutter. velbekomme <3
Mere sulten? Følg os på:
Skriv et svar