Denne opskrift på drømmekage er vegansk. Hvis dét ikke er en drøm, så ved jeg ikke hvad er 🙂
Drømmekage, er vel nok en lige så stor klassiker som chokoladekagen. Den bliver serveret til alt fra børnefødselsdage, fodboldkampe og firmafester. Stort set alle elsker drømmekage.
Selvom jeg må indrømme, at som barn kunne jeg ikke se fidusen. Det var nok fordi jeg ikke var så stor fan af kokos.
Men nu elsker jeg kokos! og for et par år siden smagte jeg en udgave af vegansk drømmekage og jeg blev smask forelsket. Så nu må det være på tide at dele opskriften med dig og du kan godt regne med, at dem du serverer den for, ville komme til at bede om mere.
Hvis du vil vide mere om hvem der opfandt drømmekagen kan du læse mere om den her <3
Vegansk Drømmekage
Ingredienser
- 250 g sukker
- 300 g hvedemel
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 stk moden banan ca. 100 gram
- 1,5 dl vand
- 1/2 dl olie
- til kokos topping:
- 250 g brun farin
- 100 g kokosmel
- 100 g plantesmør eller plante margarine
- 2 spsk vand
Sådan gør du
- Bland mel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål.
- Skrald og mos den modne banan, i en skål eller på en tallerken.
- Kom derefter bananmosen, olie og vand i skålen med de tørre ingredienser og rør dejen sammen.
- Kom dejen i en smurt spiringform ca. 25 cm i diameter og bage kagen i 25 minutter ved 180 grader varmluft.
- Imens kagen bager laves kokos toppingen.
- Kom brun farin, kokosmel, plantesmør og vand i en gryde og lad det smelte sammen til en ensartet masse.
- Når kagen er bagt, fordeles kokos-toppingen forsigtigt ud over den.
- Bag kagen færdig i yderligere 5-10 minutter ved 220 grader varmluft.
- Server drømmekagen helt afkølet.
Prøv vores opskrift på vegansk chokoladekage:
Tusind tak fordi du læser med! Har du prøvet at lave denne opskrift? Vi vil enormt gerne se hvordan resultatet blev! Del det med os på Instagram. bare tag det @planteaederne <3
Ulla says
Dejlig drømmekage. Den kan helt bestemt anbefales!