Vegansk Rødbede Tarte tatin – Hvem siger at en Tarte Tatin kun skal være en dessert? I hvert fald ikke os. Vegansk tarte tatin med rødbeder og løg, gør sig virkelig godt som tilbehør eller som en del af en god omgang tapas. De dybe søde noter fra de bagte rødbeder går hånd i hånd med den salte tærtebund og karamelliserede løg og på toppen en frisk, sprød og let bitter salat – MUMS
Denne super lækre, veganske tarte tatin, eller omvendt tærte, er virkelig en fryd for smagsløgene og så er den ret nem at lave. Det eneste der er ikke er let, er at vente på at den bliver færdig.
Læs også:
Vegansk Rødbede Tarte tatin
Fyldet er hurtigt lavet
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Der efter skal rødbederne og løget skrælles. Skær løget midt over og skær så både af hver halvdel.
Rødbederne skæres i passende størrelse både, sådan cirka på størrelse med en lillefinger.
Kom rødbeder- og løg både i en skål og tilsæt 2 spsk oliven olie, æblecider eddike, brun farin og stjerne anis. Rør det hele godt sammen. Krydr med salt og peber.
Du skal buge en stegepande, som kan tåle at være i ovnen. Vi har engang bagt en vegansk tarte tatin i en stegepande, som ikke lige var beregnet til at komme i ovnen. Det kostede en ny pande, da håndtaget smeltede – og næsten endnu værre var det, at tarte tatinen blev ødelagt. Så det var en kæmpe om’er. Vi købte denne “bad boy” af en stegepande og det har vi bestemt ikke fortrudt, for den holder stort set til alt.
Kom den sidste spsk olie på en varm pande og tilsæt rødbede/løg blandingen. Lad det simret let i et par minutter.
Kom så panden i ovnen og bag rødbede/løg fyldet i 45 minutter.
Vegansk Rødbede Tarte tatin
Bunden øverst
Efter 45 minutter, skulle fyldet gerne være blevet godt karameliseret og mørt. Inden du tager panden ud af ovnen, kan du med fordel gøre tærtedejen klar. Vi har snydt helt vildt og købt en færdiglavet vegansk tærtedej.Vi fandt den i Rema 1000.
Tag tærtedejen ud af pakken og rul den ud på bordet. Skær en cirkel i dejen som er lidt større end din stegepande. Dejen skal nemlig skubbes ned omkring fyldet, ude i kanten.
Tag panden ud af ovnen og læg forsigtigt dejen på og skub kanterne ned omkring fyldet.
Bag tærten i 30 minutter mere, eller indtil dejen ser lækker gyldenbrun ud.
Tag tærten ud af ovnen og lad den køle et par minutter før du vender den over på en tallerken. læg tallerkenen over panden som om det var et låg.
Med en hånd på tallerkenen, vendes stegepanden på hovedet og tærten står nu med fyldet op ad.
Server med nogle lækre friske salatblade på toppen. Find gerne en salat sort som er lidt bitter, da det vil passe rigtig godt sammen med. Velbekomme<3
Vegansk Rødbede Tarte Tatin
Ingredienser
- 500 g Rødbeder
- 1 stk Løg stort
- 3 spsk Oliven olie
- 2 spsk Æblecider eddike
- 2 spsk Brun farin
- 2 stk Stjerne anis
- 250 g Butterdej/Tærtedej færdiglavet rulle (vegansk)
- Nogle lækre salatblade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° varmluft
- Skræl og skær rødbederne og løget i både.
- Kom rødbeder og løg i en skål, sammen med 2 spsk oliven olie, æblecider eddike, brun farin og stjerne anis. Rør det hele godt sammen. Krydr med salt og peber.
- I en stegepande varmes den sidste spsk olie og rødbeder og løg blandingen kommes i.Fordel blandingen godt og jævnt i stegepanden.
- Sæt stegepanden i ovnen og bag rødbedeblandingen i 45 minutter.
- Efter 45 minutter tages stegepande ud af ovnen.
- Rul tærtedejen ud på en let meldrysset bord og skær dejen ud i en cirkel som passer i stegepandens størrelse.
- Læg forsigtigt, dej cirklen over rødbederne og tryk dejen ned om fyldet i kanterne.
- Kom stegepanden ind i ovnen igen og bag din tarte tatin i 30 minutter, eller indtil dejen er flot gylden brun og sprød.
- Tag stegepanden ud af ovnen og læg en tallerken over. vend så din rødbede tarte tatin over på tallerkenen så rødbederne vender op ad.
- Server med friske, helst lidt bitre, salat blade. Velbekomme.
Hvis du prøver denne opskrift, vil vi blive meget glade hvis du deler resultatet med os. Så del gerne dit bud på en vegansk røbede tarte tatin med os på instagram @planteaederne
Skriv et svar