Vegansk æble crumble, er bare noget af det bedste! Prøv den sammen med en kugle vegansk vanilie is, eller med en klat vegansk cremefraish – MUMS!
Vegansk æble crumble
Om efteråret er alle retter hvor man kan snige æbler ind i, bare så skønt. Æble- smagen giver bare så mange gode minder, fra da man var lille og på æblerov i naboens have.
Eller bedsteforældrenes gammeldags æble kage. Man bliver helt glad i munden.
Denne veganske æble crumble, er endnu en god undskyldning for at få brugt nogle skønne æbler.
Alt efter hvilken størrelse æbler du har, skal du bruge ca. 2 til 4 æbler til opskriften.
Denne opskrift på vegansk æble crumble, skal bare prøves. Den er fyldt med lækre smage fra kanel, kardemomme, sukker og selvfølgelig de skønneste æbler MUMS!.
Vegansk æble crumble – det første du skal gøre.
Start med at skylle og skære æblerne i fine både.
Derefter er det en god idé, at gøre sukkerblandingen klar – i en lille skål blandes sukker, stødt kanel stødt kardemomme. Så er den klar når den skal bruges lige om lidt.
Find et tærtefad frem, på ca 22 cm i diameter og smør det med 50 gram plantesmør. De 50 gram er alt for meget, men det er meningen. læg det overskydende plantesmør i klumper, i bunden af tærtefadet.
Kom så æblebådene ovenpå smørklatterne og drys med sukkerblandingen.
Så skal crumblen laves
I en skål, blandes havregryn, mel, nødder, sukker. Rør de tørre ingredienser godt sammen inden du kommer smørret i.
Kom 65 gram smør i skålen og rør blandingen sammen til den bliver en let sammenhængende masse. Den skal kunne samles samme og smuldres fra hinanden igen. Det skal IKKE blive til en våd dej.
Hvis crumblen er blevet lidt for våd, så kom lidt mere havregryn eller mel i og bland godt sammen igen.
Klar, parat, BAG!
Æble Crumblen bages ved 200 grader i 30 minutter.
Lad den afkøle lidt inden servering.
Læs også:
Vegansk æble crumble
Ingredienser
- 50 g Plantesmør
- 2-4 stk Æbler Skåret i fine både
- 3 spsk Sukker
- 1 tsk Kanel Stødt
- 1 tsk Kardemomme Stødt
- Crumble:
- 2 dl Havregryn
- 1 dl Hvedemel
- 35 g Nødder Hakket
- 3 spsk Sukker
- 65 g Plantesmør Koldt
Sådan gør du
- Start med at smøre tærtefadet med de 25 gram plantesmør. Lad resten af smørret ligge i fadet i små klumper.
- Bland sukker, kanel og kardemomme sammen i en lille skål.
- Kom æblebådende i fadet og drys med sukkerblandingen,
- Bland ingredienserne til crumblen.Havregryn, mel, nødder, sukker blandes godt sammen i en skål. Kom så smørret ned til blandingen og rør det sammen til en tør masse. Det skal ikke blive til en dej. Det skal kunne samles men også smuldres.
- Kom crumble massen oven på æblerne og bag den veganske æble crumble i 30 minutter ved 200°
- Afkøl let inden servering.
- Velbekomme<3
Skriv et svar