Vegansk æblegrød er bare smagen af efterår. Denne veganske æblegrød med is, skal bare prøves, den smager fantastisk og vil helt sikkert blive et hit!
Vegansk æblegrød med is.
Min lillebror og hans familie, har et stort gammelt æbletræ, som giver de dejligste æbler. De sidste par år har træet givet så meget frugt, at bettebror slet ikke har kunne følge med, men så har vi heldigvis fået lov til at hjælpe.
Vi fik fyldt en stor spand + en kurv, med de skønneste æbler. De er syrlige og søde, saftige og sprøde. Altså perfekte!:-)
Det forpligter en smule, når man lige pludselig står med så meget dejlig og gratis frugt. Det skal bruges. Det vil virkelig være en skam at de skulle gå til spilde. Så vi er gået lidt “æble-amok” herhjemme. I dag står den på den lækreste æblegrød.
Denne veganske æblegrød smager himmelsk, er super nem at lave og så indeholder den kun 4 ingredienser:
- Æbler
- Sukker
- Vanilje
- Vand
Til denne opskrift på vegansk æblegrød med is, skal der bruges 1 kg æbletern, så du skal nok have 1,5 – 2 kg æbler til at begynde med, alt efter hvor store dine æbler er. Der svinder en del, når skræl og kernehus er fjernet.
Ellers er der ikke de store ting man skal have styr på.
Når æblerne er skrællet og skåret i tern, skal de bare koges sammen med vand, sukker, og vaniljesukker.
Kog grøden ,ikke alt for længe, lige indtil den har den perfekte konsistens. Ca. 5- 10 minutter.
Sørg for at kigge til den tit.
Læs også:
Vegansk æblegrød med is
Ingredienser
- 1 kg Æbler Skrællet og i tern
- 60 g Sukker
- 2 tsk Vaniljesukker
- 2 dl Vand
- 1 Bøtte Choice Vanilje is Frisko
- Evt. Franske vafler hakket til topping
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i tern. Der skal være 1 kg æbletern når du er færdig.
- Kog æbleternene med vand, sukker og vaniljesukker.
- Lad det koge i ca. 5-10 minutter. Grøden må helst ikke koge for længe, da den så vil blive mere brun i det. Så check konsistensen løbende og tag grøden af blusset, lige så snart den er perfekt.
- Server f.eks den lune æblegrød med en kugle vegansk is og hakket franske vafler på toppen. Velbekomme<3
Tip
Hvis du laver æblegrøden, dagen før den skal serveres, kan du komme en spsk citron saft i. Det hjælper med at æblegrøden holder sin flotte gyldne farve.
Sørg desuden også for at opbevare æblegrøden i en lufttæt beholder.
Skriv et svar