Let, cremet og varmt krydret. Denne opskrift på vegansk blomkåls fyldte kokoskarry er lige til at gå til. Det er comfort food på den fede (sunde) måde. Læs med her og lav Blomkålskarry – aftensmad på under 20 minutter.
Vi er store fans af karry. Rødkarry i en fart, vegansk frikadeller (smagt til med karry) , veganske boller i karry, vegansk hummus med karry
Vi elsker karry!
Denne opskrift kombinerer to ingredienser, som vi holder meget af, nemlig blomkål og KARRY og de to sammen og bare en vinder kombi.
I kan godt begynde, at glæde jer! Lad os komme igang:
Find flere veganske aftensmads retter lige her:
Blomkålskarry – aftensmad på under 20 minutter
Ingredienser
- 1 stk Blomkål
- 2 dåser Kokosmælk
- 1 stk Løg
- 3 fed Hvidløg
- 150 g Tomatpurè
- 1 tsk Garam masala
- 1 tsk Karry
- Salt og Peber
- Ris
- Brød Fladbrød eller tortilla
- Pynt med lime eller citron og bredbladet persille
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200° varmluft
- Kog risene så de er klar til servering og 12-15 minutter
- Skyl og snit blomkålen til små buketter. I et fad blandes blomkålsstykkerne med 3 dl. kokosmælk. smag til med salt og peber. Steg blomkålen i ovnen i ca. 12 minutter imens du laver karry sovsen
- Hak løg og hvidløg fint, og steg på en pande med olie. Tilsæt tomatpuré, garam masala og karry.
- Hæld kokosmælken på, rør godt rundt og lad det langsomt tykne under medium varme. Smag til med karry, salt og peber.
- Når blomkåls buketterne er færdig i ovnen, hældes stykkerne med op på panden i karry sovsen. Vend dem godt og lad det simre under lav varme.
- Hvis du ønsker at tilføje flere grøntsager til retten, kan du komme dem i nu. Prøv f.eks med kikærter, linser, peberfrugt eller grønne ærter.
- Servér retten sammen med kogte ris, lime eller citron skiver, lune fladbrød og en dusk bredbladet persille. Mums!
- Velbekomme <3
Blomkålskarry – en god begynder ret
Denne ret, er perfekt til de familier som gerne vil skære ned på deres kødforbrug og som leder efter gode kødfrie aftensmåltider, der ikke tager lang tid at lave.
Der er heller ikke nogen lang og besværlig, ingrediens liste, hvor man ikke kender halvdelen af ingredienserne.
Blomkåls karry – aftensmad på under 20 minutter er let og lige til at lave og du skal kun bruge ingredienser, du med stor sandsynlighed allerede har i dit køkken.
Blomkålskarry – aftensmad på under 20 minutter – En god basis karry opskrift.
Nu hvor du har prøvet denne opskrift på blomkålskarry, kan du bruge den som afsæt til andre lækre vegetar eller veganske retter.
Du kan tage udgangspunkt i denne opskrift og så prøve dig frem, med at tilsætte andre grøntsager, eller andre krydderier.
Hvem siger at der behøver at være karry i sovsen?
Det kunne jo være paprika? eller noget helt tredje.
Jeg håber du har mod på at prøve. Det kunne jo være at du opfandt en ny lækker ret.
Har du prøvet denne ret – Skriv gerne en kommentar – Vi elsker at høre fra jer <3
Skriv et svar