Har du brug for at få aftensmaden lavet i en fart? Så er her en vildt lækker opskrift, som kun tager 15 minutter fra start til slut
Jeg tror faktisk, at det kunne gå hen og blive en af mine livretter og måske også din?
Hvis du ikke havde gættet det, så er jeg faktisk ret glad for at stå i køkkenet. Men nogle gange skal det også bare gå stærkt og så er disse nudler med ingefær og sesam lige til at gå til.
Jeg fandt på retten, en dag hvor jeg var kommet lidt senere (og mere sulten)hjem end jeg plejer, og jeg skulle oven i købet skynde mig videre til et arrangement i byen. Vi havde ikke rigtig noget mad i huset, så jeg ledte skuffer og skabe igennem og jeg var også en tur igennem fryserskufferne, så man må sige, at det var “restedag” med stort R.
Og vupti – nudler med sesam og ingefær.
Veganske ingefær nudler
Ingredienser
- 1 pakke fuldkorns nudler
- 4 dl broccoli bukketer (frost)
- 3 spsk sojasovs
- 2 stk forårsløg fint snittet
- sesamfrø til drys
- SOVSEN:
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk ingefær fint hakket
- 3 spsk sojasovs
- 2 spsk ahornsirup
- 1 tsk olie
- evt. lidt chili
Sådan gør du
- Start med at sætte nudlerne i blød ca. 5-10 minutter, i rigeligt koldt vand.
- Lav sovsen:
- Pres hvidløg ned i en skål.
- Tilsæt finthakket ingefær,sojasovs, ahornsirup,olie og evt lidt chili og lad det trække.
- Sæt en stor stegpande eller wok på fuld bluds.
- Afdryp nudlerne.
- Kom lidt olie og nogle sesamfrø på stegepanden.
- Når sesamfrøene blive gyldne kommes nudler, fint snittet forårs løg, broccoli og sovsen ned i. Steg godt igennem i 5 minutter, rør jævnligt.
- Anret i skåle.
- Drys med sesam.
- Velbekomme<3
Anne says
Super lækkert,’
Anne says
Mums
Bailey says
Virkelig lækkert!