Glædelig valentinsdag! Disse skønne veganske småkager, har klædt sig fint på i lyserød glasur. Lige klar til at forkæle en helt særlig person i dit liv<3
Hvad skal jeg give ham eller hende jeg elsker til valentinsdag?
Lækre hjerteformede veganske småkager. De vil være et sikkert valentinsdags hit. De smager fantastisk og de er super søde at se på. Frisk hjemmelavet bagværk er en virkelig god måde at sige: jeg elsker dig<3
I år fejre vi valentinsdag sammen med vores to dejlige piger. Vi laver simpelthen en kærligheds fest. Den får ikke for lidt. Vi skal have jordbær og veganske valentinsdag småkager. og så skal vi se en rigtig romantisk film. Pigerne er helt oppe at køre:-)
Det passer jo lige med at vi har vinterferie, så hele formiddagen har vi lavet valentins kort og hjerte perleplader til den store guldmedalje.
Veganske valentinsdag småkager
Dejen til disse lækre veganske småkager, er i virkeligheden en vaniljekransdej, som vi har lavet vegansk.
Småkagerne får derfor det lækre sprøde knæk som en rigtig god vaniljekrans skal have.
Vi har selv blendet vores egen mandelmel, i en foodprocessor. Du kan sagtens bare bruge købt mandelmel. I så fald, bruger du bare sammen antal gram mandelmel, som der står hele mandler i opskriften.
Dejen kan godt være lidt svær at stikke ud da den er meget blød. Det kan hjælpe at komme dejen i køleskabet 5 minutters tid imellem hver udrulning. De udstikkede småkager kan enten lades ligge hvor de er, eller de kan flyttes en efter en, med en paletkniv. Hvis du flytter dem over på et nyt stykke bagepapir for du hjerteform der er en anelse forskellige fra hinanden. Det kan give en god effekt, at de ikke allesammen er ens.
veganske valentinsdag småkager
Ingredienser
- 1 tsk Loppefrøskaller
- 3 spsk Vand
- 2 tsk Vaniljesukker
- 85 g Sukker
- 100 g Plantesmør Blødt
- 125 g Hvedemel
- 30 g Mandler
- Flormelis, vand, rød frugtfarve og evt. romessens til glasuren
Sådan gør du
- Start med at lave æggeerstatningen, ved at blande loppefrøskallerne med vand, i en lille skål. Stil det til side og lad det trække i 5-10 minutter.
- Blend mandlerne, til mandelmel, i en foodprocessor.
- Bland vaniljesukker, sukker, plantesmør, mandelmel og mel godt sammen i en bageskål.
- Tilsæt æggeerstatningen, for at samle dejen, til en blød ensartet masse.
- Læg et stykke bagepapir, på størrelse med en bradepande, ud på bordet. Læg ca. halvdelen af dejen på bagepapiret og kom et stykke bagepapir af sammen størrelse ovenpå.
- Rul dejen ud med en kagerulle, så du får en tykkelse på omkring 2-3 mm.
- Fjerne det øverste stykke bagepapir.
- Brug en hjerteformet udstikker, til at udstikke med.
- Fjern den overskydende dej og put det evt. i køleren, sammen med resten af dejen, så det bliver lettere at arbejde med.
- Gentag processen på et nyt stykke bagepapir.
- Kom bagepapiret med de hjerte småkagerne, på en bradepande og bag dem ved 200° varmluft i ca. 6 minutter.
- Lad dem afkøle på bagepapiret, på en bagerist.
- Lav en glasur af flormelis, vand og rød frugtfarve. Tilsæt evt. lidt romessens eller mandelessens, for at gøre det lidt ekstra lækkert.
- Pynt småkagerne med glasur og server til dem til den du elsker<3
Hvordan opbevarer jeg mine småkager bedst?
Du kan godt lade småkagerne ligge på bageristen i nogle timer efter de er bagt, men så snart de er kølet helt af, bør de komme i en lufttæt beholder. Både kage dåse og plastik beholder er godt, så længe den bare er lufttæt. Men selv i en lufttæt beholder, bevare småkagerne ikke deres sprøde knæk i mere end et par dage. Så hvis de skal være sprøde når de serveres (og det skal de jo helst) så lav dem senest dagen før.<3
Skriv et svar